Xixona, la dolça combinació de fer esport en plena naturalesa

El municipi compta amb una gran superfície forestal en la qual perdre’s és el millor aliat per a trobar-se a un mateix

Mirador de la Carrasqueta

Xixona compta amb innombrables atractius, els quals, converteixen a aquesta localitat de tradició torronera en un lloc idoni per a visitar i per a gaudir de la naturalesa i del patrimoni. Situada a 453 metres d’altura, Xixona posseeix el 5é terme municipal més extens de tota la província alacantina. Envoltat de naturalesa, aquest municipi compta amb una gran superfície de zona forestal en la qual perdre’s és el millor aliat per a trobar-se a un mateix.
Amb diverses rutes, els voltants d’aquesta localitat estan caracteritzats per estar replets de contrastos: colors vius que pinten els seus paisatges i les fonts naturals que nodreixen les zones més àrides.
Alguns dels paratges destacats són Els Plantadets, La Sarga, la Font de Vivens, El Salt o la més que coneguda Sierra de la Carrasqueta.
La situació provocada per la pandèmia ha fet valorar encara més tots aquests enclavaments naturals. El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Xixona, Ricardo Mira, assegura que “aquesta situació extrema obri una oportunitat a Xixona per a poder oferir aquest turisme d’interior, de naturalesa, pròxim…Un turisme menys massificat, i en teoria, el risc és menor”. El mirador de La Carrasqueta ofereix unes vistes singulars i úniques, i a aquest atractiu se li ha sumat la recent reobertura de l’Hotel Pou de la Neu, situat en un enclavament màgic. “Portàvem 5 anys lluitant per l’hotel, ara s’uneix al mirador i està sent un autèntic èxit. Totes les nits hi ha cotxes que s’acosten per a gaudir de les vistes, i de les estreles. Les nits que el cel està ras és un espectacle”, reconeix Mira.

Recuperar patrimoni
Un altre dels projecte clau, que a més de buscar recuperar el patrimoni històric, té com a objectiu convertir-se en un atractiu turístic. Es tracta del castell de la localitat, ja que la Torre Grossa i la ‘alcazaba’ estan sent restaurades. “En breu el castell serà visitable, les obres han canviat la fesomia del poble”, detalla l’edil. A més, Mira explica que des del castell “es poden començar moltes rutes senderistes, hi ha un compendi de cultura i naturalesa que està molt bé i que la gent ho està aprofitant”. I és que, s’ha notat un important increment de senderistes, que també gaudeixen de les rutes quan cau el sol.
Montnegre de Dalt, Vivens, Pou del Surdo o la Penya Migjorn són algunes de les rutes més significatives que es poden realitzar amb Xixona com a punt de partida i que tenen diferents dificultats per a adaptar-se a totes les persones, oferint així una oportunitat de gaudir de la naturalesa a tots aquells que ho desitgen. En les esmentades rutes, a més d’albirar vistes i paratges increïbles, la rica flora i fauna completen el seu atractiu, fins i tot amb espècies pròpies, com ara el ginebre, el llentiscle o la savina negra, entre altres. En aquesta zona s’ha constatat la presència d’animals com la rabosa, el vaig argüir o l’àguila real.
Uns carrers replets d’història complementen els motius per a visitar Xixona i gaudir de la gastronomia i l’oci. Des de l’Ajuntament s’ha eliminat el pagament de les taxes de les terrasses, l’espai de les quals també ha sigut ampliat “per a poder servir a més gent complint amb les mesures”, comenta Mira. En aquesta mateixa línia, s’ha tancat al trànsit el carrer Alcoi, igual que es fa en la setmana de les festes locals per a donar tot el protagonisme als bars i les terrasses, una idea que es pretén realitzar també durant el mes de setembre, “oferint un servei de qualitat a qui puga vindre”, a més de, tractar de compensar d’alguna manera “l’anul·lació de les dues festes de Moros i Cristians”.

Advertisements

Send this to a friend