Víctor González se’n puja a l’avió que li porta a Jeddah

L'empresari alcoià debuta com a copilot del de Melilla Juanmi Fidel

Víctor González se'n puja a l'avió que li porta a Jeddah
Víctor González al costat del buggie durant l’acte de presentació de l’equip celebrat a Girona

Víctor González no gana per a sobresalts en els últims dies. L’anunci del regne saudita de l’anul·lació de tots els vols internacionals i el tancament de les seues fronteres terrestres i marítimes durant una setmana ha posat en escac al Dakar 2021 a dies que la participació espanyola prenga el vol amb destinació a Jeddah, on el pròxim 3 de gener arranca el ral·li més dur i mediàtic del món.

El vol xàrter que ha posat l’organització de la prova ix del territori espanyol hui dilluns 28 des de Madrid.“Fins que no em veja pujat en l’avió i baixant a l’Aràbia Saudita no estaré manya. Estan sent dies molt estressants entre les notícies que van apareixent i totes les mesures que hem de seguir per a evitar el contagi, la qual cosa significaria quedar-te fora de la carrera”, confessa aquest empresari alcoià, qui després de tres dècades d’estar vinculat d’una manera o una altra amb el desert africà i la llegenda que embolica a les proves que se celebren en aqueix territori, s’estrenarà en la mítica carrera que crec Thierry Sabine a la fi de la dècada dels 70.

Víctor González se'n puja a l'avió que li porta a Jeddah
El buggieCanam Maverick de 900 quilos i 200 cavalls de potència amb el qual disputarà el Dakar 2021

UNA SETMANA A CASA
González ha hagut de canviar l’oficina, els contactes professionals, per un telèfon mòbil i les parets de la seua casa. A penes ix, només l’imprescindible, per temor al contagi i que aqueix somni de joventut acabe esfumant-se. Un temps que està aprofitant per a estudiar-se el llibre de ruta, contrastar la informació que extrau de Google Earth i contactar amb altres pilots a fi de tindre la màxima informació possible. També són constants les crides amb el de Melilla Juan Miguel Fidel que es convertirà a partir del dilluns en el seu inseparable company de fatigues. Junts formen el tàndem que seran la principal basa de l’equip FN Speed en la classificació de la categoria SSV o buggies lleugers i el gran suport en carrera de Santi Navarro, cap de files de la potent esquadra catalana que tindrà presència al Dakar 2021 en quatre categories (cotxes, motos, camions i side by side, que són els buggies).

“Perquè ho entenga el gran públic”, revela Víctor González, “l’equip FN Speed som com una esquadra ciclista amb un líder per al qual treballar i fer costat de cara a la general. Després la carrera posarà a cadascun de nosaltres en el seu lloc, hi ha una sèrie d’estratègies en funció de com estiga classificat cada membre de l’equip. Nosaltres, per dir-ho en l’argot dels rallyes, som els ‘motxillers’ de Santi Navarro. En cada etapa eixirem amb la missió de ser els primers a intervindre en cas que tinga alguna avaria. Això no vol dir que no fem la nostra carrera i tinguem els nostres propis objectius. En cas que tinga qualsevol problema mecànic, perquè necessita alguna peça que s’ha avariat, nosaltres prenem l’eixida cada dia proveïts d’una sèrie de peces per a una intervenció ràpida. Igual que si necessitara una mica del nostre cotxe, nosaltres hauríem de sacrificar-nos pel bé d’ells. Si ja és una avaria elèctrica o mecànicament d’una gran envergadura, llavors ja és qüestió de l’equip de mecànics”, esgrimeix.

Res més baixar de l’avió en Jeddah, els participants seran portats a un hotel on romandran en quarantena durant quasi tres dies fins que puguen eixir per a disputar el pròleg del dia 2 de gener. Un temps que tant el de Melilla com l’alcoià aprofitaran per a conéixer-se millor. Les circumstàncies actuals derivades de la pandèmia ha impossibilitat que pilot i copilot hagen pogut disputar alguna carrera junts i tindre un contacte amb el Canam Maverick de 900 quilos i 200 cavalls de potència amb el qual competiran al més alt nivell durant dues setmanes. “Vam tindre l’oportunitat de conéixer-nos a la fi de novembre en el Rallye d’Andalusia. Això sí, des que ens van confirmar a la fi de l’estiu que jo anava a ser el seu copilot, el contacte telefònic ha sigut permanent i pel que he pogut comprovar al llarg d’aquests mesos, té un caràcter que em diu ens portarem bé. En aqueixes 60 hores que estarem junts en quarantena en un hotel abans de la carrera tindrem l’oportunitat d’acabar de conéixer-nos i intercanviar la màxima informació”, admet Víctor González.

CONSERVAR LA MECÀNICA
El 43 Dakar comença el pròxim 3 de gener encara que el dia d’abans els equips tindran el primer contacte amb els seus vehicles en el pròleg que determinarà l’ordre d’eixida de la primera etapa. Serà també la primera vegada en la qual els equips comencen a tirar mà de l’estratègia de carrera. “A nosaltres ens interessa començar en una zona intermèdia, ni molt avance ni molt retardats. L’objectiu és acabar, acabar el ral·li, però dins d’aqueix objectiu general volem marcar-nos diferents reptes per a tractar d’acabar el més amunt possible. El somni seria fer un Top ten, seria meravellós. La idea és fer un ral·li de menys a més, tractar d’arribar el millor col·locats possibles al dia de descans, que serà després de la sisena etapa, just a la meitat de la carrera. Ens agradaria estar en una bona disposició per a en l’última setmana tirar la resta i llavors sí que arriscar al màxim. Per a això serà fonamental fer una bona conservació de la mecànica. En el penúltim dia tenim una especial de 500 i escaig quilòmetres, per a arribar amb opcions la mecànica ha d’estar fresca perquè el cotxe puga respondre”, destaca.

No sols lluitaran per un bon lloc en la classificació general de la seua categoria, també per tractar de guanyar alguna etapa, un dels objectius també de Santi Navarro com a cap de files de l’equip FN Speed. “Al no ser equip oficial, tenim complicat que Santi i Marc puguen barallar per la general del Dakar, però sí que lluitar per objectius més reals com buscar alguna etapa, alguna cosa que pot estar al nostre abast. Pel que he parlat amb diferents pilots, és un ral·li totalment diferent al de l’any passat. Serà una carrera on la navegació serà un element molt important i fins i tot fins a diferencial. Si és així, els mitjans tècnics passen a un segon pla i adquireix molta importància la navegació i tractar de cometre els menys errors possibles. Ací se’ns obri una finestra d’oportunitats que tractarem d’aprofitar al màxim”, confessa Víctor González, qui ha rebaixat els temors que tenia setmanes arrere pel fet que el Dakar coincidisca en ple hivern desèrtic amb temperatures nocturnes i a primera hora del dia per davall de zero graus.

Molts dels enllaços en els inicis d’etapa es realitzen a les 5 del matí i el seu vehicle és un buggie sense portes ni cristalls que protegisquen del fred. “Aniré molt ben preparat, encara que pel que he pogut veure per Internet, no és per a tant com m’havien dit i les temperatures no difereixen molt de les quals tenim a Alcoi”, llisca.

Advertisements

Send this to a friend