Viatge guiat a través de l’obra d’Antoni Miró
L'antològica del pintor pot ara gaudir-se amb una visita guiada
Cossos nus, tan imperfectes com el propi ésser humà. rostres furiosos, reivindicant justícia per als seus. El dòlar, símbol total i absolut del capitalisme més salvatge. Oceans de plàstic, senyals del profund dolor del nostre planeta enfront de la contaminació. I una dona embolicada en la senyera. Antoni Miró, pintor, escultor i alcoià, parla el llenguatge de l’art des de tots els angles, sense por i amb la fermesa d’utilitzar-ho per a esgrimir missatges directes sobre les injustícies que omplin el món.
En l’Antològica d’Antoni Miró veurem les col·leccions més importants de l’artista. Des de les seues primeres obres, amb un traç gruixut i marcat, l’evolució de Miró com a artista ens és comptada en una visita guiada per Maria Guillem, llicenciada en història de l’art que acompanya per a donar tota la informació necessària amb la qual conéixer no sols l’obra d’Antoni, sense també les vivències que l’acompanyen. En paraules de Maria, “Antoni ens obri els ulls sobre la situació del món i ens dona esperança que hi haurà un canvi positiu i ens dona esperança que hi haurà un canvi positiu”. La visita guiada, que pot ser vista els dissabtes a les 11, està gaudint d’un bon acolliment i estarà disponible fins al 25 de juny. Es tracta perquè, d’una oportunitat única en la qual visitar i conéixer més a fons l’antològica de Miró. A més, els que opten per aquesta visita guiada rebran dos llibres amb fotografies de les obres vistes.
Gràcies a aquesta visita es pot conéixer la importància que van tindre els seus nombrosos viatges a l’estranger i les seues diferents estades a Anglaterra i a Altea. Tot il·lustrant l’obra d’un pintor que, com definia la seua amiga Isabel-Clara Simó: “no fa concessions i és extremadament crític, un pintor incòmode”.
La visita continua a la Llotja de Sant Jordi, on es troben les obres més recents de l’artista. Sota el nom de “Recent Pintat”, aquesta col·lecció de pintures mostra nus, manifestacions i vagues. També recorre estampes emblemàtiques de la nostra ciutat com la Universitat o el viaducte. Per a finalitzar, María comenta que els personatges dels retrats finals realitzats per Miró, van ser triats per la importància que van tindre en la seua vida.