Valoració positiva del ‘porta a porta’ en Banyeres

Segons l'alcalde "funciona millor de l'esperat”

Porta a porta en Banyeres
L’alcalde de Banyeres de Mariola, Josep Sempere. AJUNTAMENT DE BANYERES

A pesar que és conscient dels molts comentaris que està suscitant el “porta a porta”, Josep Sempere, alcalde de Banyeres de Mariola, valora de manera positiva el procés d’implantació del nou servei i considera, fins i tot, que està funcionant millor de l’esperat. “En altres poblacions l’adaptació ha sigut més complicada i a pesar que hi ha incidències, està havent-hi menys que en altres llocs”, va referir.

Sempere va dir que s’està en ple procés d’adaptació, un procediment que incumbeix a totes les parts: a la ciutadania, a l’ajuntament i a l’empresa que presta el servei, que també ha hagut de reorganitzar-se per a funcionar d’aquesta manera. “És normal que durant aquest temps -complirem un mes- hi haja persones que traguen al carrer fracciones de fem en el dia que no correspon o que es produïsca algun error i quede algun carrer o tram sense recollir. El canvi i l’adaptació afecta a tots”.

Les incidències són objecte de denúncia i cada dia les xarxes socials es fan ressò d’això. “És possible que es denuncien 3 o 4 punts on hi ha hagut algun problema però cal recordar que al poble hi ha prop de quatre mil habitatges i unes quantes incidències constitueixen un número molt reduït respecte al total. Les xarxes socials ajuden, d’altra banda, a visualitzar els problemes i la gent aprofita per a fer tot tipus de comentaris, fins i tot debats, alguns fins amb profit polític”.

Per a l’alcalde el millor és que els problemes siguen comunicats per llits oficials, encara que reconeix que també se serveix de les xarxes socials per a atendre les deficiències: “a tots els incidents que es comuniquen de manera oficial, contactant amb l’ajuntament, se’ls dona solució. Els que arriben a través de les xarxes també són tinguts en compte, encara que cal reconéixer que no és el mitjà adequat. Els problemes són comunicats a l’empresa de recollida perquè tracte de solucionar-los en el menor termini. També col·labora l’empresa de neteja i fins i tot el personal de la brigada”.

La regidora de Residus, Ester Revert, va rebre un informe de VAERSA referit al dia 15 de desembre en el qual s’indicava que l’índex de puresa del fem orgànic que va entrar en la planta de reciclatge va aconseguir el 93,6%. Això es va traduir en una felicitació que es va traslladar als veïns, artífexs d’haver aconseguit aquest índex. “Hi ha persones que ens han dit que creien que no serien capaces de separar els residus i ara veuen que ho estan fent bé i que amb això contribueixen a preservar el medi ambient”, conclou.

Send this to a friend