Universitat-empresa, el binomi que tracta de retindre el talent

El Fòrum d'Ocupació suposa una oportunitat per a estudiants i empreses de conéixer-se i saber les demandes i necessitats

El binomi que tracta de retindre el talent
L’esdeveniment es va celebrar la setmana passada en el pavelló Georgina Blanes del Campus. XAVI TEROL

En la tornada a la presencialitat del Fòrum d’Ocupació, s’ha incrementat el nombre d’empreses participants, passant de 15 en l’edició de 2019 a 20 en aquest 2022, la qual cosa suposa un augment del 33%, un fet que va destacar en la inauguració el rector de la UPV, José E. Capilla: “açò ha d’anar encara a més”. A més, Capilla es va mostrar confiat que, d’aquest esdeveniment isqueren “molts futurs contractes, captació d’estudiants i pràctiques en empresa per als nostres egressats”, sent la retenció del talent un dels objectius d’aquest esdeveniment.

A més de les empreses presents, moltes d’elles de la comarca, però també de Madrid, Castelló o València, també hi ha hagut entitats i institucions.

Al costat de Capilla, va haver-hi altres autoritats que es van encarregar de l’acte inaugural, coneixent els estands i parlant amb les empreses, i totes elles van coincidir en la importància d’aquest Fòrum d’Ocupació com una oportunitat per a totes dues parts, empreses i estudiants, de conéixer-se en un marc destacat, com és el Campus d’Alcoi de la UPV.

En paraules del secretari autonòmic d’Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu, el Fòrum d’Ocupació reuneix en un mateix espai físic “a tots els actors que tenen a veure amb el mercat laboral. D’una banda, la universitat amb els seus egressats, generant talent i per l’altre, les empreses buscant aqueix talent, i en la combinació de tots dos, nosaltres, com a servei públic de treball, sent Labora aqueixa passarel·la mitjançant l’orientació, formació complementària o ajudes a la contractació. Al final, del que es tracta és de donar-li una espenta al sistema productiu valencià”.

Precisament, segons Capilla, la intenció és que “el Campus d’Alcoi siga un motor de la innovació i la transferència dins de la soci-economia de les comarques centrals de la Comunitat Valenciana” i també en l’àmbit internacional. Dins del potencial que el rector va afirmar que té el Campus, va remarcar que el programa de Generació Espontània “està aportant moltíssim a la formació dels estudiants” i que és “únic en les universitats espanyoles”, a més d’altres programes, com els d’intercanvi.

COBRIR EL TREBALL DEL FUTUR
Per part del director del Campus d’Alcoi de la UPV, Pau Bernabeu, va assenyalar a aquest Fòrum com una motivació per als estudiants “en veure que després dels estudis hi ha un món que els està esperant. Hi ha moltes necessitats de treball tecnològiques que s’han de cobrir i les titulacions que tenim al Campus cobreixen totes les expectatives del treball futur i de la tendència que hi ha d’ocupació”.

Bernabeu va agrair a totes les empreses la seua assistència i també a les autoritats “per la labor que fan perquè els alumnes que nosaltres formem després tinguen la capacitat de crear indústria, riquesa, i per això, ens sentim altament satisfets”.

Finalment, el regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi, Jordi Silvestre, va donar l’enhorabona al Campus “per haver creat aquest Fòrum, que s’ha consolidat, i que l’ha fet com un projecte d’èxit a la ciutat”. Va fer al·lusió a aquest esdeveniment com “un lloc de trobada de les empreses i els estudiants, que afavoreix que els alumnes puguen exposar les seues capacitats i les empreses, veure el mercat que hi ha i el que busquen en els estudiants”.

Silvestre va incidir en què “l’Ajuntament d’Alcoi ha estat en aquest fòrum des del primer moment” i que en l’edició d’enguany ha comptat amb un estand que va oferir “servei d’orientació” als assistents.

Advertisements

Send this to a friend