Una exposició que situa a l’IVAM-CADA en l’epicentre de la cultura valenciana

La mostra es podrà visitar fins al 24 d'octubre i és un recorregut complet per l'escultura espanyola entre 1930 i 1996 a través de 92 obres d'artistes de renom internacional

Educació incrementa la partida per a la innovació educativa dels centres
El conseller Vicent Marzà.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha fet l’obertura de l’exposició ‘Escultura infinita’ a l’IVAM-CADA d’Alcoi. El responsable de Cultura de la Generalitat ha estat acompanyat per l’alcalde Toni Francés, la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, la directora de l’IVAM, Nuria Enguita, i representants municipals de la localitat.

Aquesta és la primera de la vintena d’activitats que la Conselleria de Cultura està programant a Alcoi durant 2021 pel reconeixement de Capital Cultural Valenciana atorgat per la Generalitat a la ciutat. El conseller ha destacat que “aquesta setmana, els espais expositius tenen organitzades tota una sèrie d’activitats per a celebrar el Dia Internacional dels Museus. En aquest marc, un dels nostres espais més significatius és l’IVAM-CADA, amb seu a Alcoi, Capital Cultural Valenciana. Per tant, són múltiples els motius perquè preparàrem una exposició de primeríssim nivell a l’IVAM d’Alcoi, que fora un potent reclam cultural per a les valencianes i els valencians i un motiu d’atracció important per als visitants que volen descobrir la ciutat dels ponts”

“Amb aquesta exposició, l’IVAM-CADA esdevé una parada cultural ineludible. La mostra reuneix peces de creadors i creadores fonamentals que van reformular l’escultura en el segle XX amb l’experimentació i la ruptura dels cànons establits. Noms que tenen una obra repartida arreu del món i que reunim en aquesta exposició gràcies a la col·laboració entre l’IVAM i diversos espais expositius de primer ordre”, ha continuat.

Les peces procedeixen de les col·leccions de l’IVAM, l’MNCARS-Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía, la Fundació Antoni Tàpies, el Museu Patio Herreriano de Valladolid i la Galeria José de la Mano.

La directora de l’IVAM, Nuria Enguita, ha indicat que “les 92 obres exposades aconsegueixen sintetitzar el recorregut de més de 60 anys d’història de l’escultura a Espanya incidint en pràctiques, moments i autors clau en la transformació i evolució de l’escultura des del punt estètic, però també social, polític i conceptual”.

‘Escultura infinita’ podrà visitar-se fins al 24 d’octubre de 2021. Aquesta exhibició, comissariada per Teresa Millet, conservadora de l’IVAM, és una crònica sobre les transformacions produïdes en l’escultura, per la incontenible irrupció de les avantguardes i les seues herències.

Les 92 obres corresponen a 42 artistes valencians i de la resta de l’Estat com Andreu Alfaro, Joan Brossa, Tàpies, Carmen Calvo, Chillida, Martín Chirino, Pepe Espaliu, Joan Miró, Soledad Sevilla, Yturralde, Miquel Navarro, Eva Lootz, Palazuelo o Cristina Iglesias.

La mostra suposa un recorregut reflexiu sobre les identitats en relació amb la noció d’avantguarda. Indaga des de l’art les arrels culturals i la tradició, en tensió o diàleg amb la vocació universalista i cosmopolita dels diferents experimentalismes, i de quina manera influeixen en les maneres de fer i pensar l’art.

Send this to a friend