Una decena d’empreses opten a redactar els projectes de reurbanització i rehabilitació de Font Dolça i Sagrado Corazón
En total, han presentat 21 ofertes per a dissenyar el conjunt d'actuacions valorades en 10,2 milions d'euros i que compten amb una subvenció de 9,2 milions procedents dels Fons Europeus
Un total de 10 empreses opten a redactar els projectes de rehabilitació i reurbanització dels barris de Font Dolça i Sagrat Cor, unes obres que suposaran una inversió total de 10,2 milions d’euros i que compten amb 9’2 milions d’euros de Fons Europeus dins del Programa d’ajuda a actuacions de rehabilitació a nivell de barri del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència-NextGenerationEU, gestionats a través de la Conselleria de Vivenda de la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.
Les deu mercantils interessades han presentat un total de 22 ofertes. D’elles, 11 s’han registrat per a Font Dolça (quatre per a redactar els projectes de reurbanització i set per als projectes de rehabilitació energètica de vivendes) i altres 12 per a Sagrat Cor (tres per a projectes de reurbanització i nou per a rehabilitació energètica).
En el cas de Font Dolça, el contracte de redacció de projecte i direcció d’obres de rehabilitació ix a concurs amb un pressupost base de licitació de 133.947’00 euros (IVA inclòs), mentres que el de reurbanització compta amb un pressupost base de 21.624’18 euros (IVA inclòs).
D’altra banda, el contracte de redacció de projecte i direcció d’obres de rehabilitació de Sagrat Cor ix a concurs amb un pressupost base de licitació de 156.816’00 euros, mentres que el contracte per a redactar el projecte de reurbanització d’aquest barri compta amb 23.779’52 euros (IVA inclòs) de pressupost base.
Una vegada finalitzat el procés de contractació, els adjudicataris de cada contracte tindran un termini de 20 mesos per a redactar els projectes d’aquestes intervencions que, en conjunt, han d’estar finalitzades i justificades en el primer trimestre de 2026.
Segons subratlla la regidora d’Urbanisme, Vanessa Moltó, “l’afluència d’ofertes demostra l’interès de les empreses per aquest projecte tan important i amb el qual no sols millorarem l’entorn d’aquestos dos barris, sinó també les condicions d’aïllament i accessibilitat de les vivendes”.
Es duran a terme actuacions encaminades a millorar l’eficiència energètica de 374 vivendes i 38 comunitats de propietaris, repartits en els dos barris. Entre altres intervencions, es millorarà l’envolupant tèrmica i es proporcionaran noves fonts d’energia renovables, a través d’instal·lacions fotovoltaiques de producció d’energia elèctrica. Es retirarà l’amiant i se substituiran les cobertes, s’aïllaran les façanes i es reemplaçaran l’envidrament i les fusteries exteriors per sistemes de PVC.
No sols s’actuarà en els immobles, sinó també en l’exterior. Es tracta d’una operació discontínua que abasta un entorn de 19.656,34 m², on es crearan espais de qualitat que afavorisquen un estil de vida saludable i sostenible.
Pel que respecta a la reurbanització, en el conjunt de Sagrat Cor s’eliminaran barreres arquitectòniques existents, s’ampliaran les zones enjardinades i es millorarà la seguretat, eliminant recorreguts estrets i substituint la il·luminació.
En l’àmbit de la Font Dolça, la reurbanització se centrarà no sols en l’entorn pròxim a les vivendes, sinó també en la part central on s’agrupen els espais lliures, millorant les àrees recreatives. A més, es posarà en valor la vegetació existent en la zona.
Dels 10,2 milions d’inversió total, 5,5 aniran destinats a Sagrat Cor i altres 4,7 seran per a Font Dolça. Les obres de reurbanització de tots dos barris, valorades en 700.000 euros, seran sufragades íntegrament amb Fons Europeus, mentres que la resta (9,3 milions d’euros) es destinarà a les obres de rehabilitació energètica dels edificis. En aquest cas, el 5% serà aportat per la Conselleria, el 10% per l’Ajuntament d’Alcoi i prop de l’1% restant pels veïns, que hauran de pagar només 250 euros per vivenda.
També està prevista la creació d’una oficina tècnica, valorada en 200.000 euros i finançada íntegrament per fons comunitaris.