Un total de 39 projectes opten al pla europeu de recuperació

Inclou la rehabilitació d'habitatges a la Font Dolça, Juan XXIII i Escultor Ridaura-Pare Poveda, així com del Pont de Sant Jordi

Un total de 39 projectes
La rehabilitació d’habitatges de la barriada de Juan XXIII és un dels projectes amb major pressupost. XAVI TEROL

El document elaborat per l’Ajuntament d’Alcoi per a optar al finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència compta amb una relació de 39 projectes l’import d’inversió dels quals supera els 50 milions d’euros. El primer edil de la ciutat, Toni Francés, reconeix que no aconseguiran el finançament per a tots ells, ja que els ajuntaments només poden optar a un projecte per convocatòria, i a més el fan per concurrència competitiva.

No obstant això, l’executiu d’Alcoi es planteja el document com un punt de partida, amb un caràcter “obert”, i amb la possibilitat d’afegir més projectes en funció de la conveniència de cada convocatòria.

Infraestructures
Dins de l’epígraf d’Agenda Urbana s’han inclòs la rehabilitació estructural del Pont de Sant Jordi, la rehabilitació edificatòria (públic-privada) dels habitatges de la Font Dolça, d’Escultor Ridaura-Pare Poveda i de Juan XXIII, així com la construcció d’habitatge públic en diferents solars de titularitat municipal.

Pel que fa a infraestructures, es planteja la reurbanització dels carrers Sant Maure, Santa Rita i El Tap; també la construcció d’un pas inferior per la glorieta d’accés nord a la ciutat; l’eix ciclista de 2 km al llarg de la travessia de la N-340; la reurbanització del carrer Gabriel Miró (amb una millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic); la creació d’un itinerari verd, sostenible i integrador (projecte Via Parc); l’habilitació d’aparcaments a la Riba; la creació d’una xarxa de boscos mediterranis en zones urbanes i periurbanes; instal·lar 7 punts verds de reciclatge per tota la ciutat; i la denominació del centre com un ‘Green Urban’, gràcies a la reducció d’emissions de CO₂.

També s’inclou el projecte d’una comunitat energètica solar, i una instal·lació solar fotovoltaica en l’aparcament de la Policia Local.

Transició ecològica
Dins d’aquest apartat s’inclou la gestió semafòrica intel·ligent, optimitzant el sistema per a millorar els temps, freqüències i optimitzar el trànsit. També el canvi a led i telegestió de l’enllumenat públic, així com de l’enllumenat del poliesportiu Francisco Laporta. Es remena també la substitució d’il·luminació ornamental de la façana de la casa consistorial a led, amb sistema de control i il·luminació *RGB, i també la substitució d’il·luminació ornamental de les muralles, el pont de Sant Jordi i les ximeneres.

D’altra banda s’inclou també la instal·lació d’un sistema de domotització per al control, maneig i manteniment dels sistemes de climatització, il·luminació, contra incendis i intrusió, en edificis municipals; la instal·lació d’un sistema de geotèrmia per a calfar la piscina climatitzada del complex esportiu Eduardo Latorre; la substitució de calderes de gasoil per sistemes de aerotermia per a la producció d’ACS en els vestuaris de camps dels poliesportius Francisco Laporta i Batoi; i la instal·lació solar fotovoltaica amb punts de recàrrega de vehicle elèctric en el Francisco Laporta.

Societat digital
En aquest apartat s’inclou l’adquisició d’un programa de gestió de les vídeo actes de l’ajuntament; també la implantació d’un sistema de targeta ciutadana, tant física com virtual (mòbil), que permeta gestionar diversos serveis municipals; un sistema de gestió intel·ligent de residus, així com del cicle de l’aigua i la posada en marxa d’un sistema de gestió turística i Big Data per a millorar l’eficiència operativa i de gestió; i finalment l’aplicació de sistemes d’Intel·ligència Artificial a la gestió tributària.

Pel que fa a la digitalització de l’ecosistema d’empreses, s’inclou un projecte de col·laboració públic privada per a impulsar la transformació digital de la indústria de la zona; també un sistema de vídeo-recreacions virtuals per a representar el patrimoni industrial de la ciutat; adquirir webservices dels programes de gestió interna de l’ajuntament per a integrar-los en la plataforma Smart City; convertir l’Illa de Rodes en un edifici sostenible, innovador i resilient; i l’aplicació d’un sistema d’automatització robòtica de processos per a tasques administratives en l’administració local.

Indústria cultural
Ací s’inclou l’ampliació del Campus d’Alcoi de la UPV; la rehabilitació de l’antic asil per a acollir un museu de pintura; l’ampliació del Museu Arqueològic; la rehabilitació de l’antic col·legi Sant Antoni; i finalment l’aplicació d’intel·ligència artificial i continguts telemàtics per a fer front a la soledat no desitjada.

Send this to a friend