Un total de 27 migrants recullen els diplomes de l’Escola d’Acollida
El document acredita l'esforç per integrar-se al municipi i en la Comunitat Valenciana de 27 persones de Costa d'Ivori, Perú, Egipte, Marroc, Rússia, Colòmbia, Mali i Algèria.
La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi ha acollit el Lliurament dels Certificats de l’Escola d’Acollida 2022, un acte organitzat per Pangea, l’Oficina d’atenció a persones migrades amb col·laboració de Creu Roja Alcoi.
Un total de 27 persones inscrites a aquest programa Voluntari de Comprensió de la Societat Valenciana han aconseguit el certificat que acredita l’esforç per integrar-se al municipi i en la Comunitat Valenciana. És nominal i està signat pel Director General d’Igualtat en la Diversitat. De les 27 persones, 12 són dones i 15 homes. Les diferents nacionalitats dels participants són les següents: Costa d’Ivori, Perú, Egipte, Marroc, Rússia, Colòmbia, Mali i Algèria.
Cal indicar que segons la legislació autonòmica vigent, en concret la llei d’Integració de les Persones migrants a la Comunitat Valenciana, les oficines Pangea de l’Administració local són les encarregades de proporcionar la informació, mediació, assessorament i orientació sobre els recursos de l’Administració i de les entitats, així com el desenvolupament de projectes d’interculturalitat. Aquesta Llei determina el contingut i l’execució del programa voluntari de comprensió de la societat valenciana. Escola d’Acollida, activitat que gestiona l’Oficina Pangea.
Pel que respecta al projecte de l’Escola d’Acollida, inclou un programa voluntari de comprensió de la societat valenciana de 40 hores lectives i certificables que facilita el certificat que acredita de forma positiva l’esforç d’integració perquè tinga els efectes de la consecució administrativa i la renovació de les autoritzacions de residència temporals, d’acord amb el que estableix la Llei Orgànica 4/2000, d’11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seua integració social. Les àrees que treballen són 4 amb 10 hores cadascuna: Llengua castellana/valenciana, Geografia i Història d’Espanya i de la Comunitat Valenciana, Legislació Bàsica i Àrea d’Informació pràctica, dins d’aquest apartat, es realitzen entre d’altres, activitats pràctiques sobre ocupació, sanitat, tràmits administratius…. i a més, es facilita una eixida cultural per tal de conéixer de primera mà les característiques socioculturals pròpies del municipi on es resideix.