Tradició i orígens alcoians en la portada de la revista de Festes
L'autora, Aurelia Masanet, ha representat la indústria paperera, unida a la Festa i el "balanceig" de les filaes en desfilar
L’Associació de Sant Jordi (ASJ) va presentar ahir al món la que, esperem, siga l’última crònica de la no-Festa, plasmada en la tradicional revista de Festes.
L’acte, que va tornar al Cercle Industrial, va comptar amb un gran nombre d’assistents, que no van voler perdre’s la presentació de la citada revista, però també de l’acadèmica eWali, que ha arribat a la seua quarta edició.
L’artista nascuda a Alcoi, però assentada a Alacant, Aurelia Masanet, ha sigut l’encarregada d’elaborar la portada de la revista tradicional, treball per al qual s’ha inspirat en la indústria paperera de la seua ciutat natal, per a representar el “balanceig”, en paraules de Masanet, de les filaes en desfilar, en la part més acolorida de la revista, que al seu torn, conforma, de forma molt subtil, la forma de la creu –bàndol cristià– i de la mitja lluna –bàndol moro–. Així mateix, també està representat el públic en general de manera estàtica, presenciant el caminar de les 28 *filaes.
Masanet va assegurar que li “va emocionar l’encàrrec” d’elaborar la portada i que un dels moments que romanen en la seua memòria dels seus anys a Alcoi, vinculat amb la Festa, és quan Sant Jordiet entrega la batuta al director/a de l’Himne i quan les primeres notes d’aquest comencen a ressonar en la plaça d’Espanya.
La presentació va comptar amb una inicial ponència sobre les Ambaixades, els seus orígens, tipologies i similituds amb les quals es duen a terme en altres poblacions, a més d’amb l’explicació i la posada en valor de, durant dos anys, tirar avant les revistes de Festes malgrat no haver-hi hagut festes.
En l’edició de El Nostre Ciutat de demà, dissabte 26 de març de 2022, trobarà més informació sobre la presentació de les revistes.