Textilhogar tanca en un clima optimista i amb la vista posada en el mercat estranger

L'estimació és d'un creixement global entorn del 10%

Textilhogar tanca en un clima optimista i amb la vista posada en el mercat estranger
Reunió de treball de l’empresa Tejidos Texol, situada a Cocentaina, durant el certamen.

Una representació del sector tèxtil de les comarques de l’Alcoià i el Comtat s’ha donat cita aquesta setmana en el major aparador nacional, la fira Textilhogar Home Textiles Premium, que s’ha celebrat un any més en el marc d’Hàbitat València. Prop de 40 països de tot el món van ser convocats a participar en un certamen que va donar el tret d’eixida el dilluns i que ahir va posar el fermall final amb una xifra de visitants que superaria els 60.000 compradors professionals.

Aquesta dada, encara que és encara provisional, suposa un creixement entorn del 10% sobre els resultats obtinguts en les últimes edicions. El director general de Fira València, Jorge Fombellida, assenyalava ahir que més enllà de les xifres, “el realment rellevant ha sigut la qualitat els visitants, que ha propiciat un altíssim nivell de negoci, la qual cosa és el resultat del treball realitzat conjuntament per Fira València, els seus expositors i les organitzacions sectorials dels sectors afectats”, que en el cas del tèxtil, correspon a l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL).

ATEVAL ha acompanyat una edició més a 62 empreses del sector en la celebració de la fira i amb la finalitat que puguen accedir a mercats emergents i generar noves oportunitats de negoci, l’associació ha coordinat reunions amb compradors estrangers amb el suport d’IVACE Internacional i ICEX (Espanya Exportació i Inversions).

José Martínez, president d’ACETEX (Associació Comarcal Alcoià-Comtat d’Empresaris Tèxtils), destaca aquesta particularitat de Textilhogar com una dels principals avantatges a l’hora de participar en ella. “Ara falta la fase de filtració i veure si eixos contactes es converteixen en clients, però és sens dubte una de les claus del certamen”, assegura.

Martínez, que ha acudit com a expositor amb la seua signatura Joyper, s’atreveix a fer un primer balanç de la fira: “Comparat amb l’any passat, hi ha hagut menys expositors de la zona però la imatge que hem donat de conjunt, m’ha agradat més. S’han treballat més les tendències a través del ‘Orange Forest’ de Sigfrido Serra, les conferències sobre economia circular de la mà d’Aitex, i l’Hotel Hàbitat, que li han donat un plus a la fira per a l’atracció de visitants i compradors”, assenyala.

Un dels dies de major volum de treball va ser el dimarts, coincidint amb la inauguració oficial del certamen a càrrec de les autoritats. Per part d’Alcoi, van ser presents en l’acte l’alcalde, Toni Francés, el vicealcalde, Álex Cerradelo, la regidora d’Indústria, Elisa Guillem, i la presidenta i secretària de la Cambra de Comerç, Lucía Pascual i Júlia Company, respectivament. Tots junts van mantindre trobades de treball amb les signatures de la zona participants, acompanyats dels alcaldes de la comarca Jordi Pla (Cocentaina), Vicent Molina (Muro) i Josep Sempere (Banyeres de Mariola).

Tots han coincidit en la necessitat de continuar potenciant el sector tèxtil i la indústria, com a “motor econòmic” d’aquestes comarques, així com l’aposta per la sostenibilitat i la innovació, i de reforçar aquests àmbits en les empreses.

PLA DE REINDUSTRIALITZACIÓ
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, i la consellera d’Innovació, Indústria, Turisme i Comerç, Nuria Montes, van ser els encarregats d’inaugurar la fira en la segona jornada. Mazón va recalcar “el lideratge de la Comunitat Valenciana en la creació d’ocupació industrial en l’últim any a Espanya”, ja que en l’actualitat les tres províncies sumen 385.100 empleats en les diferents activitats industrials, la qual cosa suposa la millor dada dels últims 16 anys. En aquest sentit, assenyalava que la Comunitat “trepitja fort en desenvolupament industrial gràcies a la nostra capacitat d’exportació, disseny i producte de primer nivell”.

El cap del Consell aprofitava per a anunciar la inversió de més de 2.000 milions d’euros de pressupost públic en els pròxims quatre anys per a l’Estratègia de Reindustrialització, apuntant com a objectiu augmentar el pes de la indústria en el nostre Producte Interior Brut, fins al 20%, i d’incrementar el sòl industrial en 10 milions de metres quadrats.

Advertisements

Send this to a friend