Teràpia a base de gols de l’Alcoyano en San Fernando

Primi despeja el balón ante la oposición de un rival en el partido de esta tarde en el Estadio Iberomaericano. Foto: San Fernando CD

L’Alcoyano d’aquesta temporada és una muntanya russa d’emocions i després de la setmana tan convulsa que s’ha viscut en el vestuari blanc-i-blau, l’equip ha sigut capaç de recuperar la seua millor versió i guanyar 0-3 en l’Iberoamericà de San Fernando, el mateix resultat que campejava en el marcador fa huit dies en el Collao i que va ser la metxa a uns dies sense fre. Els blanc-i-blaus tornen a la senda de la victòria, posen un dic a eixe estat de depressió obert en els tres últims partits de l’equip i obrin una via d’esperança a eixa arrancada de 2024 amb dos partits seguits a casa enfront de Mèrida i Antequera.

Resulta curiós que Armental, un jugador que havia desaparegut dels plans de Parras i que era un dels ferms candidats a eixir al gener, ha sigut el jugador més determinant del partit. El gallec ha servit el córner amb el qual Primi ha obert la llanda als deu minuts i a la vora del descans ha fabricat ell mateix el 0-2, amb el qual ha finalitzat la primera part. El capítol de renascuts l’ha completat Prada, possiblement el jugador més criticat per l’afició, signant el 0-3 a deu minuts del final, superant un mà a mà amb el porter del Sant Ferran.

Caldria remuntar-se a fa un mes, en la històrica victòria en La Rosaleda de Màlaga, per a trobar a un Alcoyano tan ambiciós, amb un pla de partit perfectament interioritzat i desplegant eixe ADN que tant s’havia trobat a faltar en els últims tres partits i que aquesta setmana ha provocat tot un terratrémol en el vestuari blanc-i-blau amb els acomiadaments de Campabadal i de Sergi García i a l’espera de conéixer el futur de Pablo Carbonell, que no estava en la convocatòria i tot apunta al fet que pot ser el següent a eixir amb la baixa sota el braç.

L’Alcoyano ha eixit al terreny de joc de l’Iberoamericà com un animal ferit, d’estampida, buscant acorralar a un San Fernando que s’ha vist sorprés per l’ambició dels blanc-i-blaus. Als pocs minuts d’arrancar, en el 5, ha pogut arribar el primer després d’una recuperació en l’eixida de la pilota dels d’Alfredo Santaelena, la pilota li ha caigut a Nieto després que passara per Armental i Prada, però el tret del lateral l’ha acabat detenint Diego Fouli, molt bé en la seua eixida.

Nieto anava a ser de nou protagonista en el minut 9, el seu centre ha acabat en córner, la pilota l’ha posat en funcionament Armental des de la cantonada cap al punt de penal, on ha aparegut Primi per a rematar amb cama dreta el 0-1. L’Alcoiyano tornava a marcar de nou en l’estratègia. Cinc minuts més tard, en el 15, un centre d’Albisua des de l’esquerra l’acaba rematant una cosa forçada Juanan, acabant la pilota a les mans del porter.

Després d’una primera habitació pletòrica dels de Vicente Parras, el partit ha entrat en una fase de major igualtat sense que en cap moment l’Alcoyano vera perillar el seu avantatge en el marcador. Fins que en el 36, una nova urpada dels blanc-i-blaus, en aquest cas d’Armental, el millor Deportivo en la primera meitat, ha servit perquè pujara el 0-2 en el marcador. El gallec ha recuperat la pilota en la frontal, ha fet una canella a un defensor del San Fernando i s’ha plantat només davant de Diego Fouli al qual ha superat amb un toc de qualitat.

Del San Fernando, res de res, alguna carrera del francés Biabiany, la seua estrela i jugador diferencial, i un tret sense massa perill de David Ramos des de la frontal que Jaume Valens ha resolt sense massa problemes. La segona part ha començat amb avís de l’Alcoyano, Álvaro Vega, que tornava a l’equip. El tècnic del San Fernando ha tractat d’injectar més caràcter al seu equip amb els canvis, fins a cinc, però el Deportivo es mostrava ferm en defensa.

Només en un parell d’accions han aconseguit inquietar a la saga blanc-i-blava, una a rematada de Dani Aquino que ha resolt bé Jaume Valens amb la seua decidida eixida i poc després, Biabiany ha tractat de deixar el seu segell amb una de les seues típiques arrancades per banda dreta, ha superat a Monreal i el seu posterior centre ha trobat a un atent Sergi López, que s’ha emportat la pilota de damunt com ha pogut.

Ací ha acabat tota la pólvora del San Fernando. Sis minuts després, ha vingut la sentència de l’Alcoyano. Sergi López ha recuperat una pilota en la seua posició com a lateral dret, ha vist a Eteme, que al seu torn li ha manat la pilota a Juanan, qui ha alçat la vista i ha vist molt bé el desmarcatge de Prada, que en carrera ha superat l’eixida del Diego Fouli. D’aquesta manera, els blanc-i-blaus li posaven el llaç a una victòria que tanca una setmana molt convulsa en el si del vestuari blanc-i-blau i que pot tindre continuïtat en els pròxims dies a l’espera de saber la resolució del futur de Pablo Carbonell.

Fitxa tècnica

San Fernando: Diego Fuoli, Lillo (46’ Pau Martínez), Carlos Blanco (46’ José Carlos), Manu Farrando, Víctor Ruiz, Biabiany, Dani Molina (62’ Ángel Sánchez), Nahuel (62’ Carlos León), David Ramos, Dani Selma (46’ Estacio) i Dani Aquino.

CD Alcoyano: Jaume Valens, Sergi López, Primi (65’ Monreal), Farru, Álvaro Vega, Nieto, Armental (80’ Eteme), Albisua, Imanol, Juanan i Pradera (87’ Pablo Ganet).

Àrbitre: Conejero Sánchez (Extremeny). Va amonestar als locals Carlos Blanco, Dani Selma, David Ramos i Carlos León i als visitants Juanan i Farru.

Els gols: 0-1 (min. 10) Primi. 0-2 (min. 36) Armental. 0-3 (min. 80) Prada.