“Sóc més que un periodista segrestat”

L’objectiu d’Antonio Pampliega com a periodista és simple: remoure consciències. Amb aquesta premissa, Pampliega duu a terme el seu treball, actualment amb el seu segon llibre, ‘Las trincheras de la esperanza’, i també amb el seu programa televisiu Passaporte Pampliega, on tant el periodista madrileny com el seu equip visiten llocs del món on han trobat històries dignes de contar. Una d’elles va sobre el matrimoni infantil, per a això, Antonio Pampliega va visitar Afganistan. “En les teles nacionals no hi ha ni hi haurà un programa com el meu, perquè no hi ha ningú com jo, és a dir, no hi ha ningú que vaja a Afganistan, aqueix és el meu valor, faig coses que uns altres no fan”.

El país esmentat és precisament el que tracta de dibuixar Pampliega a través de les seues històries en el seu segon llibre. “El llibre comença amb una història d’un xaval de 17 anys que té pell de papallona, la seua esperança de vida és de 19 anys, així que possiblement ja no està viu. No té mans ni peus i li cau la pell quan li toques. El seu màxim somni era anar al col·legi. Els caps de setmana li agradava veure el futbol perquè és del Barça, però no perquè envejava als futbolistes, si no perquè ells podien córrer i ell no. Ara lliges aqueixa història i et queixes perquè no et pots anar de vacances”, comenta l’autor de ‘Les trinxeres de l’esperança’, un assaig periodístic que naix de la necessitat de contar la història d’Alberto Cairo, un doctor italià que porta a Afganistan des de 1991, “28 anys en aquell forat”, comenta Pampliega. Tots dos es van conéixer l’any 2010 i el periodista va decidir que Cairo mereixia un llibre.

Onze anys en zones de conflicte fan que Antonio Pampliega tinga una forma de veure la vida diferent als altres. “Ací tenim problemes de gent sense problemes”, comenta al periodista fent referència a la societat occidental.

Pampliega va mostrar part del treball realitzat al llarg de la seua trajectòria periodística divendres passat a Detroit Llibres amb una espècie de conferència en la qual a través d’imatges i vídeos va posar als assistents en un context històric perquè “si un dia ve un iemenita i es rebenta a Madrid que sàpies que és perquè el teu govern li embena armes als saudites i amb aqueixes armes han matat a la seua família…ull per ull”, explica el periodista en l’entrevista que concedeix a aquest periòdic abans de la seua ponència.

Pot llegir l’entrevista completa en l’edició de El Nostre del dimarts 16 d’abril.

Foto: L’autor de “En la oscuridad” i “Las trincheras de la esperanza”, Antonio Pampliega.

Send this to a friend