Setmana Cultural, la senya d’identitat d’un institut

S’ha donat una especial rellevància a les xarrades sobre salut mental en la infància i l’adolescència.

Semana Cultural, la seña de identidad de un instituto
Actuación de Xavi Castillo en la Setmana Cultural. ALDEMAR

L’institut Pare Vitòria ha dut a terme una gran varietat d’activitats amb l’objectiu de fomentar un aprenentatge més pràctic i lúdic, permetent a l’alumnat aplicar els coneixements adquirits d’una manera més dinàmica i atractiva. Així ho destaca el director del centre, Toni González.
La Setmana Cultural s’ha consolidat com una senya d’identitat de l’IES Pare Vitòria i com un símbol de l’aposta del centre per la innovació i l’evolució educativa. Es tracta d’una iniciativa que es prepara amb un any d’antelació per garantir-ne l’èxit i la qualitat.
Entre les activitats d’enguany, l’alumnat ha pogut gaudir d’una gimcana fotogràfica, diverses exposicions, la Taula Periòdica en versió lúdica, visites a museus, concursos de microrelats, recitals, música en el cinema i l’Olimpíada de Filologia Catalana a la universitat. També han visitat el parc mòbil de la Mancomunitat amb explicacions a càrrec dels monitors de la Mancomunitat i han assistit a nombroses xarrades sobre temàtiques diverses. Com no podia ser d’una altra manera, l’actuació de Xavi Castillo ‘Veriueu-ho El Ventorro’, en benefici de l’AFA, ha posat el toc d’humor imprescindible en aquesta setmana cultural.
Enguany, s’ha donat una especial rellevància a les xarrades sobre salut mental en la infància i l’adolescència. En este sentit, la Fundació Marta Calvo va impartir una conferència recordant el cas de Marta Calvo, assassinada i el cos de la qual encara no ha sigut trobat. “La xarrada va consistir en la importància en l’adolescència d’estar connectats amb la família i geolocalitzats. Són activitats que tenen una utilitat real en la vida quotidiana”, subratlla el director del centre.
El divendres, la Setmana Cultural va arribar al seu punt final amb l’actuació d’Andreu Valor, recentment guardonat amb un premi Ovidi Montllor.
Totes les activitats han sigut fruit d’un treball de mesos. “La Setmana Cultural és la nostra columna vertebral. Quan comença un nou curs, el professorat amb experiència ja pensa en activitats per millorar-les o incorporar-ne de noves. A més, el professorat nou, que sempre representa un percentatge elevat, també aporta propostes innovadores”, explica González.
Amb la participació d’uns 750 alumnes —380 d’ESO, 200 de Batxillerat i 200 de Formació Professional—, la Setmana Cultural ha tornat a oferir un ampli ventall d’activitats que han abordat qüestions humanístiques, culturals, socials i científiques. Tot això ha contribuït a consolidar-la, un any més, com un referent a les comarques.
“El nostre objectiu de futur és continuar amb aquesta iniciativa després de tants anys. Sempre hi ha marge de millora i noves propostes, però el propòsit principal es manté intacte: contribuir a la millora del futur de la nostra societat des del nostre centre educatiu”, conclou el director.