Sanitat dóna per tancat el brot de coronavirus en Domus Vi Alcoi
Aquesta setmana la conselleria de Sanitat ha donat per tancat oficialment el brot del nou coronavirus registrat en el geriàtric Domus Vi d’Alcoi, centre en el que s’han comptabilitzat un total de 73 defuncions pel Covid-19.
Segons es coneix, la decisió s’ha pres després de conéixer els resultats dels últims test realitzats, en els quals hi ha hagut tres positius. Els resultats plasmen que les persones que han donat positiu, ja han passat la malaltia en haver generat anticossos, per la qual cosa no hi ha risc d’infecció.
En donar per tancat el brot, des de Sanitat es retirarà al personal sanitari desplaçat fins al geriàtric, que va acudir amb l’objectiu de controlar la malaltia.
PRECS EN EL PLE
D’altra banda, en el ple d’ahir que va tornar a ser completament presencial per part de la corporació municipal, Guanyar i el Partit Popular van presentar un prec cadascun referent al geriàtric d’Oliver.
En primer lloc, la portaveu de Guanyar, Sandra Obiol, va sol·licitar el suport als familiars dels residents morts a causa del Covid-19 facilitant a la plataforma un lloc per a dur a terme les reunions pertinents i també cobrint els costos econòmics de les possibles accions legals que s’emprenguen després de la defunció de 73 residents en aquest geriàtric. Sobre aquest tema, l’edil de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, va explicar que “posem a disposició els llocs de reunió quan la plataforma ho necessite” i va al·legar que “com a entitat tindran el seu espai perquè puguen fer les seues reunions”. Respecte al tema econòmic, es va assenyalar que actualment els familiars estan recaptant la informació sobre el succeït però que encara es desconeix quin tipus d’acció legal es podria emprendre, o si existeix causa per a iniciar aqueixes mesures. De Gràcia va explicar que de moment des de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha posat a la disposició dels familiars “assessorament jurídic” perquè el tema econòmic no siga un impediment a l’hora de realitzar el procés, que és una cosa en la qual l’edil de Guanyar va posar l’accent, és a dir, que l’economia de les famílies afectades s’ha pogut veure minvada pel Covid-19, i desitjaven que això no anara un impediment a l’hora de posar en marxa accions legals. Obiol també va demanar que “hi haguera un debat polític sobre el tema d’Oliver en aquest ple”.
Per part seua, el Partit Popular, de mà del seu portaveu, Quique Ruiz, va presentar un prec sol·licitant el seguiment individualitzat dels residents de Domus Vi amb la finalitat de conéixer i analitzar les possibles conseqüències que pateixen després del confinament malgrat no haver patit la malaltia, i que aquestes poden estar lligades tant a nivell físic en haver repercutit en la seua mobilitat, com a nivell psicològic per l’aïllament prolongat durant diversos mesos.
Sobre aquest tema, la regidora de l’àrea, Aranza de Gracia, va explicar que s’han pres mesures perquè hi haja un contacte entre l’hospital i el geriàtric, mitjançant el qual es faciliten “totes les intervencions i consultes especialitzades” perquè els residents no hagen d’esperar als terminis habituals, i més tenint en compte que “el Covid ha generat que en totes les consultes hi haja una mica de retard”. Així, es pretén que les consultes als residents del geriàtric d’Oliver puguen dur-se a terme “a través d’una via més urgent”, segons de Gràcia.
D’altra banda, Ruiz, que considera que “l’Ajuntament ha d’analitzar i debatre el que ha passat en Domus Vi”, va anunciar durant el ple que des de el PP se sol·licitarà la realització d’un ple extraordinari que tracte de “manera monogràfica, serena i rigorosa la situació que s’ha produït”.
Foto: Exterior de Domus Vi d’Oliver.