Revisaran preus per a tornar a licitar la reforma La Rosaleda

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) exigeix que l'obra de reposició de la zona verda del Roserar estiga acabada en el termini màxim d'un any

Revisarán precios para volver a licitar la reforma de La Rosaleda
Plaza de la Consitución conocida popularmente como La Rosaleda

L’Ajuntament d’Alcoi ha eixit al pas de les manifestacions abocades aquesta passada setmana per la Colla Ecologista La Carrasca, mitjançant les quals advertia que el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) exigeix que l’obra de reposició de la zona verda de La Rosaleda estiga acabada en el termini màxim d’un any. Segons els ecologistes, això seria degut als “continus retards” en l’execució de la sentència per part del consistori alcoià.
Cal recordar que el concurs de les obres va quedar desert recentment, raó per la qual el govern municipal s’ha afanyat a informar que ja ha iniciat l’expedient per a la revisió de preus del projecte d’execució per a tornar a licitar-lo.
Sobre aquesta qüestió, La Carrasca retrau al govern que va presentar al·legacions en el seu moment demanant que actualitzaren els preus, ja que “a causa del temps que havien deixat passar, estaven totalment desfasats”, assegurant que l’Ajuntament es va negar i que això va comportar que la licitació quedara deserta. Sobre aquest tema, el govern socialista remarca que el Consistori “sempre s’ha basat en el preu que els tècnics han fixat per al concurs, ja que són ells els qui tenen la capacitat de determinar aquesta qüestió. Per això, el pressupost del concurs que va quedar desert venia avalat pels informes tècnics”, defensen els socialistes.
Amb tot, ara el TSJ ha dictat una provisió en la qual acorda, entre altres aspectes, que les obres han d’estar executades en el termini d’un any, i adverteix a l’alcalde i al regidor d’Urbanisme de les possibles responsabilitats penals i de multes coercitives si no s’executen les obres. Sobre aquesta provisió, que no és ferma, l’Ajuntament ja prepara recurs de reposició.
L’edil d’Urbanisme, Jordi Martínez, assenyala que “no hi ha hagut cap actitud dilatòria, com diu la Colla Ecologista La Carrasca. Hem complit amb els terminis, que a més el Tribunal tenia constància del projecte i licitació, i quant als preus sempre hem assumit el cost fixat pels tècnics, que són els qui tenen competència per a determinar una qüestió com aqueixa. Si en el seu moment tècnicament es va fixar un preu, la nostra obligació era concursar-lo per aquesta quantitat, ja que a part de voler complir amb la sentència sempre tenim present que es tracta de recursos públics i cal gestionar-los adequadament”.
A més, recalca que La Carrasca era “sabedora” que un informe del tècnic municipal competent indicava que si bé els preus havien pujat, en aquest moment s’estaven rebaixant (novembre de 2022), i acompanyava una gràfica sobre el preu dels materials. “I era sabedora perquè d’aquesta qüestió se li va donar trasllat –subratllen des del govern– així com que no s’acceptava tampoc la seua altra al·legació, en la qual demanaven que el projecte complementari s’execute immediatament després o simultàniament a l’última fase del principal, indicant-los que es tracta d’una millora al projecte que ja dona compliment a la sentència i que es licitarà, en el seu cas, en funció de les possibilitats pressupostàries”.

Advertisements

Send this to a friend