Reunió amb el sector turístic de la comarca per presentar la candidatura del Pla de Sostenibilitat Turística 2022
El total de la inversió que es pretén assolir amb aquest pla és de quasi 3,5 milions d’euros.
L’equip de l’àrea de Turisme de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida continua treballant en la candidatura per a la Convocatòria Extraordinària del Pla de Sostenibilitat Turística 2022. L’objectiu de la reunió celebrada ahir amb els membres de la Mancomunitat i altres representants del sector turístic, tant de l’àmbit públic com privat, és compartir el treball realitzat fins ara entorn dels quatre eixos de la convocatòria, així com obrir un espai de diàleg on les persones assistents han pogut fer les seues aportacions. La pròxima data destacada per al projecte és el 17 de maig, data en la qual es presentarà la proposta davant el Ministeri de Turisme per a la seua aprovació.
Aquesta no és la primera ocasió que el departament de Turisme es presenta a la convocatòria, ja que en 2021 ja van presentar candidatura, fet que ha ajudat a millorar la proposta. “No és fàcil competir en l’àmbit nacional, però estem posant totes les energies i l’esforç per obtenir bons resultats en aquesta convocatòria”, manifesta Natàlia Quilis, tècnica de turisme de la Mancomunitat.
Durant aquest temps, la Vall d’Albaida ha donat grans passes, ja que en aquests moments forma part del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins, conegut com a SICTED, amb l’adhesió de 59 empreses turístiques presents a la comarca.
També està activat el Pla de Destins Turístics Intel·ligents, a més de formar part de la xarxa DTI-CV, que té com a objectiu impulsar un marc de gestió del turisme coherent amb l’estratègia i el model de Destins Turístics Intel·ligents de la Comunitat Valenciana, a través de la consolidació d’una xarxa autonòmica que afavorisca el diàleg i la col·laboració entre els membres. Aquestes sinergies faciliten l’evolució de la planificació i gestió dels destins turístics d’acord amb el model DTI-CV.
L’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), a través de l’Oficina d’Assistència Tècnica DTI-CV, és l’organisme encarregat de la coordinació de la Xarxa.
Els quatre eixos sobre els quals es fonamenta la candidatura són: (1) Transició Verda i Sostenible, que inclou actuacions com la restauració de l’ombria del Benicadell, l’aïllament del Museu Etnogràfic o la prevenció d’incendis; (2) Eficiència Energètica, amb l’adaptació de sendes, vies verdes i àrees recreatives, així com el Cicloturisme Roda la Vall; (3) Transició Digital, a través de la senyalística intel·ligent, l’Oficina de Turisme Virtual o l’accessibilitat web; i per últim, l’eix de (4) Competitivitat, amb el Club del producte Cicloturisme, la gerència Smart Office o la participació ciutadana, entre d’altres.
L’objectiu principal de presentar aquesta candidatura és garantir l’impuls del sector turístic en la comarca. Per això és de vital importància recollir les necessitats del sector en la nostra comarca, i així convertir la Vall d’Albaida en un destí accessible, sostenible i de qualitat.
“Aquesta candidatura treballa per dur a terme accions que milloren l’eficiència energètica, la competitivitat i la digitalització en tots els processos de l’oferta i la demanda turística de la nostra comarca”, explica el nou conseller de Turisme, Antonio Esquinas. A més, aquestes accions tenen com eix central la potenciació del cicloturisme i la seua connexió i coherència entre els diferents municipis valldalbaidins.
Aconseguir l’èxit en aquesta candidatura suposaria una injecció de diners molt important per al sector turístic de la comarca, amb un gran impacte socioeconòmic que milloraria les oportunitats laborals de la ciutadania de la Vall d’Albaida.