Retorn de María Lunares a la Fashion Week
La dissenyadora alcoiana optava al premi 'Allians Ego Confidence in Fashion' amb la col·lecció 'Back to Fashion'
La marca de la dissenyadora alcoiana María Llinares Torregrosa, coneguda com a Maria Lunares, ha sigut present en la Mercedes-Benz Fashion Week Madrid (MBFW Madrid), també coneguda com a passarel·la Cibeles, que se celebra des de la setmana passada i finalitza hui.
Cinc anys després de la seua primera incursió en aquesta prestigiosa cita de la moda, María ha tornat després d’haver sigut seleccionada entre un reduït elenc de marques de moda emergents. La seua primera presentació va ser en 2019, poc després de fundar la seua marca: “Per a mi va ser una gran oportunitat, però diguem que ara vaig amb una experiència molt més afermada i, sobretot, amb els pilars clars cap a on vull dirigir la meua marca. Espere poder demostrar tot el que he crescut tant personal com professionalment, aportar la meua visió de la moda basada en la sostenibilitat i en una producció a mesura, i gaudir de l’experiència”.
Enguany, María ha tornat amb més experiència i amb un nou repte: guanyar el Premi Allianz Ego Confidence in Fashion, pel qual ha competit al costat d’altres 14 signatures de moda emergents –el premi ha recaigut en MAL Studio Custom Project–. “Per al meu ja és tot un privilegi estar entre les 15 signatures triades per a formar part del Showroom, ja que sé que la meua proposta de moda, potser, és un poc més arriscada i diferent a les marques que solen participar en aquests certàmens. Així que guanyar-ho, justament per això, seria tot un privilegi, ja no sols per l’ajuda econòmica que t’aporten, si no per tot el suport professional per a desenvolupar la teua marca”, assegura l’alcoiana.
En el showroom de Maria Lunares s’ha exhibit una selecció de les peces més icòniques de la signatura, juntament amb l’última col·lecció titulada ‘Back to Fashion’ que, segons la dissenyadora, “serà la línia per on m’agradaria dirigir la marca en el futur”. Aquesta col·lecció càpsula és 100% reciclada, elaborada a partir de processos industrials sostenibles, adaptats a les nostres necessitats. De fet, en molts casos, aquests processos han sigut duts a terme de manera manual.
El principal objectiu d’aquest projecte de María Llinares transcendeix l’econòmic: “La fi d’aquesta col·lecció és conscienciar a la gent sobre un canvi en un sistema de consum responsable i demostrar que hi ha moltes alternatives per a poder donar vida a tots els residus que creguem amb les nostres pràctiques inconscients”.
El resultat del projecte 360é ha sigut fruit d’un procés de tres fases. La primera centrada en la creació dels teixits, seguida per la fase convencional de disseny, patronatge i confecció, i finalment, una col·laboració amb l’ONG tunisiana UNFTK (Unió Nacional de la Dona Tunisiana en Kairouan) amb la finalitat de retornar tots els coneixements adquirits durant la construcció del projecte a la societat, així com de revaloritzar la moda.
María Llinares ha dut a terme aquest projecte gràcies al suport i la col·laboració d’empreses, familiars, amics i professionals que l’envolten. Aquest cap de setmana, després de quasi dos anys de treball, el projecte ha vist la llum en la Fashion Week de Madrid, on la dissenyadora pretenia: “que la marca siga percebuda com una marca divertida, que anime a la gent a prendre riscos amb les seues peces i a crear la seua pròpia identitat. Però, sobretot, m’agradaria conscienciar a la societat sobre pràctiques de consum més responsables”.