Representació alcoiana en els Premis Habitàcola amb ‘Coral’

Alumnes d’interiorisme de l’EASD queden finalistes en aquests guardons

Representació alcoiana en els Premis Habitàcola amb ‘Coral’
Ainhoa Coronado i Carla Bernabeu, autores del projecte, amb la seua professora Belén Huertas.

La passada setmana s’entregaven a Barcelona els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, un punt de trobada anual en el qual els arquitectes més consagrats d’Espanya i Portugal es mesclen amb els nous talents i on els estudiants participants en els Premis Habitàcola poden relacionar-se amb els seus referents. Enguany, l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) d’Alcoi ha aconseguit colar-se de nou en aquests guardons, situant-se entre els onze finalistes d’entre els quasi 70 treballs presentats a nivell nacional.

Un equip de treball capitanejat per les alumnes d’últim curs del cicle formatiu de Projectes i Direcció d’Obres, Carla Bernabeu (Muro d’Alcoi) i Ainhoa Coronado (Torrevella), van presentar als Premis Habitàcola d’enguany la proposta titulada ‘Coral’, dins de la temàtica ‘Cobijo’: microespais d’espera de transport públic. “El projecte naix de la idea de conceptes fonamentals com el dinamisme, el confort, la sostenibilitat, la naturalesa, la multifuncionalitat i la modularitat, creant a més una connexió harmoniosa amb l’entorn”, assenyala Belén Huertas, la professora que ha coordinat el treball per part dels alumnes d’interiorisme.

L’objectiu principal és crear un espai integrat en un entorn urbà que genere impacte i trenque amb la rutina, en aquest cas, la remodelada plaça Ramón y Cajal. Per a aconseguir això, s’han emprat materials com el plàstic reciclat i els panells fotovoltaics, promovent així l’eficiència energètica i la sostenibilitat. A més, s’han incorporat àrees enjardinades per a acostar la naturalesa i s’han utilitzat colors vius per a aportar expressivitat a l’espai. Les formes corbes s’han utilitzat per a generar una sensació de moviment i fluïdesa.

Representació alcoiana en els Premis Habitàcola amb ‘Coral’
Recreació del projecte finalista de l’EASD d’Alcoi.

A més, en un esforç per diferenciar i personalitzar els espais, “s’han creat mòduls amb funcions diferents en cadascun d’ells, de manera que es pot configurar l’espai a la carta, segons l’espai del qual es dispose i les funcions que es vulguen incorporar”, afig la docent.

Les alumnes, per part seua, destaquen la sorpresa que va suposar per a elles ser seleccionades entre els millors treballs, sobretot tenint en compte la quantitat de propostes participants i la seua qualitat. Aquests guardons, a més, són els més longeus d’Europa en el sector i un dels més prestigiosos de la Península Ibèrica. Es van instituir en 1958 amb l’objectiu d’impulsar els corrents d’avantguarda i reconéixer la qualitat en els nous camins i investigacions obertes respecte als llenguatges tradicionals.

Des del punt de vista docent, “el més important és que es mesuren amb altres escoles i tinguen eixa oportunitat de connectar amb la realitat del sector”, posa l’accent la professora.

PRESENTS A LA CERIMÒNIA
Les alumnes finalistes, al costat de la mateixa Belén, van poder ser presents en la cerimònia on es van donar a conéixer els guanyadors i finalment ‘Coral’ no va estar entre els treballs premiats. Amb tot, ja només amb ser allí, envoltades de reconeguts professionals del sector, suposa tota una recompensa a l’esforç dedicat durant les últimes setmanes. Un treball que van compartir amb els alumnes de primer curs Ana María Bule, Sonia Simón i Jorge Tomás. A més, han comptat amb la col·laboració d’un grup del cicle d’Animació, que sota la supervisió de Diana Cortés, van realitzar a contrarellotge una peça audiovisual per a presentar el projecte i el concepte de ‘Coral’.

Advertisements

Send this to a friend