Primeres actuacions en el vessant de La Beniata

S'ha netejat el mur de 'ailanto' i retirat les pedres que havien caigut

Primeres actuacions en el vessant de la Beniata
El divendres es va procedir a retirar les pedres que havien caigut després del despreniment.

Després de l’anunci realitzat per part de l’Ajuntament d’Alcoi, el mes de setembre passat, de la seua intenció de reparar el vessant de La Beniata, de manera subsidiària i provisional, ja s’han dut a terme diverses intervencions al marge del projecte que ha de ser redactat i que inclou l’actuació global en la citada zona.

Sobre aquest assumpte, en la Junta de Govern de la setmana passada es va aprovar l’expedient de contractació de la redacció del projecte per a consolidar, puntualment, l’esmentat vessant.

El vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Jordi Martínez, assenyala que “ara s’hauran de presentar empreses o gabinets d’enginyeria” al procés, ja que l’objectiu, i segons s’ha detallat en el text de l’expedient, és que siguen empreses especialitzades en vessants.

Així mateix, Martínez indica que, sobre la base del plantejament de l’Ajuntament, serà redactat el projecte, que concerneix un “tros determinat” del vessant de La Beniata.

Així, malgrat que es tracta d’un “contracte obert”, per la qual cosa és més “simplificat”, hi ha uns temps que complir a nivell administratiu, fins que les obres puguen ser licitades i es posen en marxa.

Segons s’aprecia des de l’Ajuntament l’actuació podria estar completada a principis del pròxim any.

Cal recordar que, segons està estimat, el cost de la intervenció oscil·la entre els 80.000 i 100.000 euros que seran sufragats pel consistori alcoià.

PRIMERES ACTUACIONS
Al marge del projecte, des de l’Ajuntament ja s’han dut a terme les primeres intervencions en el vessant.

Segons indica el vicealcalde, s’ha començat per la neteja del mur del primer tram de ‘ailanto’ –un arbre invasor–, ja que “podria obrir algun tipus de clivella”.

Així mateix, divendres passat es va procedir a la retirada de les pedres que havien caigut en el despreniment produït el mes d’abril passat a causa de les pluges torrencials, ja que “no exercien de contenció”, i es trobaven en la zona en la qual s’aparquen vehicles.

Finalment, la tercera actuació està relacionada amb fer un seguiment del mur. “L’enginyer de camins assegura que no corre perill, però els veïns estan preocupats. Així, instal·larem una espècie de sensors que fan lectures cada 10-15 dies, per a comprovar si està havent-hi moviments”, detalla Martínez, qui afig que, “estem comunicant aquests passos als veïns de la zona, i la nostra idea és fer un seguiment continu”.

Advertisements

Send this to a friend