Podem ajudar en alguna cosa?

Quasi sense pensar-ho i davant la pregunta podem ajudar en alguna cosa? és com va sorgir, pràcticament del no-res, un grup de dones de Banyeres de Mariola que ha aconseguit confeccionar prop de 16.500 màscares, 1.500 d’elles en talla infantil, i proveir d’un producte considerat ja com a “bàsic” a tot el poble.

Les manques que denunciaven una vegada i una altra els sanitaris i la possibilitat que, amb el pas dels dies, hagueren de ser utilitzades pel conjunt dels veïns, van ser els arguments que van satisfer el got. Prompte es va posar en marxa una cadena de producció perfectament engranada i en pocs dies van començar a veure’s els primers resultats.

Immediatament es va configurar un grup de WhatsApp. “La majoria no manteníem una relació directa d’amistat. Sabíem de totes nosaltres perquè en un poble tots ens coneixem”, van explicar. Ara, vist el resultat del seu treball i les desenes de centenars missatges intercanviats, han guanyat una amistat que de segur perdurarà i només esperen que acabe aquesta situació per a poder reunir-se en una celebració.

La iniciativa no va caure en sac trencat. Ajuntament i Protecció Civil es van sumar a la causa i també nombroses empreses, disposades a subministrar el material necessari. Amb màquines de cosir convencionals -tan sols 2 o 3 eren del tipus industrial- l’equip es va activar immediatament.

Protecció Civil s’ocupava de la logística. Recollia la matèria primera -teles, gomes i bosses de plàstic- i la traslladava fins al punt on es coordinava la seua distribució. Des d’ací s’enviava a les voluntàries encarregades del tall i després es traslladava a les responsables de la confecció i l’empaquetat. El pas següent era retirar el producte acabat, la qual cosa es feia coincidint amb el lliurament de nou material. Les màscares eren traslladades a un magatzem de Protecció Civil on li les sotmetia a una setmana de quarantena. El procés finalitzava amb el seu lliurament a l’Ajuntament per a la seua distribució a les botigues. “Entre nosaltres ni ens hem vist. Tot s’ha organitzat a través de WhatsApp i el suport de Protecció Civil”, van assegurar.

“Fins contactem amb les AMPAS i amb l’Associació de Reis Mags per a saber quants xiquets i xiquetes podia haver-hi en *Banyeres i quantes màscares infantils calia fer” referia una d’elles, divertida. “Ha sigut un treball en cadena, fet sense trepitjar el carrer, coordinat des del principi fins al final”. És un exemple del que la gent d’un poble pot arribar a fer per a donar resposta a una eventualitat i un model que pot servir per a altres situacions que puguen plantejar-se en el futur”.

Des de l’Ajuntament s’ha agraït públicament la labor d’aquestes dones: Ana Albero Cortés, Ana Álvarez Hidalgo, Ángeles García Barrientos, Carmen Íñigo Soriano, Encarna Sempere Verdú, Fina Belda Francés, Inmaculada Ribera Romero, Irene Belda Beneyto, Jami Blanes Verdú, Mª Carmen Férriz Calabuig, MªCarmen Real Domínguez, Mª Carmen Silvestre Pérez, Mª Carmen Soriano Molina, Mª Isabel García Barrientos Mª Jesús Belda Valero, Mª José Mataix García, Marina Marín García, Montse Ferre Sirera, Paqui Muñoz Soriano, Pilar Ivars Bou, Rosa Blanquer Beneyto e Ylenia García Gilbert. També s’ha volgut agrair el suport, donació i l’oferiment de material a les empreses Abanicel, Bazar Xino Banyeres, Carmen Calafat, Clínica Dental Arenas, Colmatex, Creaciones Llopis, Creaciones Mariola, Donurmy, Durplastics, Fernando Cerdá Blanes e Hijos, Hijos de Antonio Ferre, Hilaturas Ferre, Javier Mira, Mauro Ribera Valero, Miguel Vicedo Cerdá, Motoclub Banyeres, Ondulados del Papel, Papelera Mariola, Plástic Forte, Plásticos Francés, Sanjuán Hermanos, R. Belda Llorens, Secaneta, Sempere Puerto, Summa, Textoa, Vayfesa y Vicente Ferre Camarasa.

Send this to a friend