Pablo Matarredona, camí del seu èxit professional

El jove alcoià està actualment realitzant pràctiques professionals a Silicon Valley

camí del seu èxit professional
Pablo Matarredona, en l’exterior de l’empresa en la qual realitza les seues pràctiques.

Pablo Matarredona va estudiar en el col·legi San Roque d’Alcoi, seguidament, va compaginar els seus estudis de batxiller amb el bàsquet semiprofessional, i després va tornar a Alcoi on va començar els estudis de Disseny Industrial en l’EPSA, però, el quart curs ho va fer en la Universitat de Notre Dame dels Estats Units: “Aquesta experiència em va marcar molt en l’àmbit personal, i va influir molt en la meua decisió de perseguir una carrera professional internacional”.

En plena pandèmia es va graduar, i més tard va decidir traslladar-se a València per a treballar en una consultora tecnològica. Tot això sense deixar de jugar al bàsquet, ja que, durant aquest temps, va estar jugant dos anys en el CB Paterna, i compaginant la preparació de les proves d’accés a l’Escola de negocis de Rotterdam: “La meua estada a Rotterdam durant aquest últim any m’ha permés exposar-me a multitud d’oportunitats i persones”, cosa que l’ha ajudat a arribar on està ara mateix, en Silicon Valley, el lloc on es troben les seus de les grans empreses tecnològiques del món.

Com ell mateix conta, va haver-hi “una part de planificació i una altra d’oportunisme”, i continua explicant que: “D’una banda, volia treballar a l’estiu amb la condició de cobrir-me les despeses de l’intercanvi a Chicago, però no tenia gens d’interés particular en Silicon Valley. No obstant això, la meua parella, Alba Abad (també d’Alcoi), va rebre la notícia que li havien atorgat una beca Fulbright per a estudiar en la Universitat de Berkeley aquest curs acadèmic. Tant Berkeley com Silicon Valley es troben en la badia de San Francisco, així que em va semblar interessant buscar unes pràctiques d’estiu en la zona amb la condició d’estalviar per al meu intercanvi i amb la condició d’estar prop d’Alba. Amb una mica de sort i bona planificació vaig poder aconseguir un lloc en el departament d’estratègia d’Applied Materials, una multinacional que es dedica a dissenyar equipament per a la producció de microxips”.

Actualment, està treballa en el desenvolupament de diferents models financers de diferents mercats tecnològics, en com definir les implicacions estratègiques de noves tecnologies emergents i estudiar escenaris geopolítics per a informar i millorar la presa de decisions en l’empresa.

Matarredona està vivint una experiència molt especial, i assegura que sent estar en el centre del món tecnològic i que “en Silicon Valley es viu envoltat dels millors enginyers, científics i empresaris”. A més, també confessa que no s’imaginava en un lloc així en una edat tan primerenca: “Sempre he sigut ambiciós i planificador, però les coses han sorgit de manera natural”.

Continuar creixent
Prompte acabarà les seues pràctiques i es traslladarà a Chicago a continuar fent créixer el seu currículum professional, i no descarta qualsevol oportunitat que se li pose per davant: “A Europa vivim en una bambolla social, amb uns serveis públics molt avançats i una societat relativament cohesionada. Els Estats Units té seriosos reptes en aquest sentit. D’altra banda, sempre està el tema de la família i el cercle pròxim, que valore molt. He de pensar-ho, però Europa i unes certes parts d’Espanya ofereixen oportunitats de desenvolupament també molt interessants. A més, hi ha alguna cosa d’honorable a treballar per a desenvolupar el teu país, així que no descarte per a res una tornada”.

I continua explicant que: “Hi ha empreses multinacionals a Espanya amb gran rellevància en l’àmbit global amb departaments d’estratègia en cerca de talent. No obstant això, la indústria dels semiconductors és relativament inexistent a Espanya, i feble en l’àmbit europeu. Àsia i els Estats Units tenen una presència molt més significativa. D’altra banda, el nombre d’oportunitats als EUA és molt major a nivell general. A Espanya pots trobar coses, però cal buscar molt més, competeixes amb més gent, els salaris no són competitius… Encara amb el sector tecnològic en una recessió i molts acomiadaments, hi ha moltíssimes ofertes de treball molt competitives i interessants per ací”.

“Espanya és un país fantàstic, amb una qualitat de vida increïble i una diversitat cultural única. Els espanyols pequem de subestimar el nostre país. És clar que les condicions econòmiques no són les mateixes que les de Suïssa, Noruega o els Estats Units, però puc assegurar que la qualitat de vida, la gent, el menjar, el clima, les tradicions… són inigualables”.

Tan jove i amb tanta experiència vital, Pablo podria ser per a molts un exemple de constància i treball, i ell mateix comenta que: “Crec que és important desenvolupar-se personalment, no sols professionalment. Exposar-se a noves experiències, llegir, conéixer altres punts de vista, aprendre idiomes… El teu currículum pot dir “missa” si no eres una persona amb la qual la gent li agrade treballar i relacionar-se. Per a mi, ser ací és més que un assoliment laboral, és una experiència personal més que tirar-se a la motxilla”.

Send this to a friend