Nous companys

Els que al principi de la legislatura semblava que serien els socis ideals de govern, han esdevingut en la més activa i mordaç de les oposicions. Amb els resultats obtinguts a les últimes eleccions locals eren molts els que vaticinaven un pacte de govern entre PSOE i Guanyar a la ciutat d’Alcoi. No sabem si la negativa final a materialitzar el pacte, la bona relació de l’Ajuntament amb Ciudadanos o l’esperit inconformista dels seus components ha convertit a la plataforma ciutadana en un maldecap per als socialistes. Durant les últimes setmanes dos dels seus caps de llista, tant Estefania Blanes com Cristian Santiago, han protagonitzat part de l’actualitat informativa denunciant la gestió del consistori. Recapitulem.

El polèmic trasllat dels jutjats forma part de la nefasta herència popular i un dels lunars del mandat de Toni Francés. Tal com va afirmar la portaveu Estefania Blanes, ni hi ha un reconeixement del deute derivat de les obres a la nova seu, ni se saben les garanties que tindrà l’Ajuntament per cobrar la totalitat dels diners que va invertir. Parlem d’una inversió superior als 3 milions d’euros destinats a realitzar una reforma il·legal, que podrien ser retornats a les arques municipals en cas de declarar la nul·litat de les obres. El col·legi d’advocats també s’ha sumat a les crítiques al·legant problemes en la seguretat i accessibilitat a l’edifici situat a la plaça de la Mare de Déu.

La gestió de l’Àgora tampoc es troba exempta de controvèrsia, ja que segons l’oposició ha estat utilitzada per part del PSOE de manera arbitrària. Guanyar Alcoi denuncia que els socialistes han organitzat un total de 5 actes al llarg de 2015 i que no han realitzat els pertinents pagaments per l’ús de la sala. També se’ls acusa d’un presumpte tracte de favors, ja que depenent de la seua proximitat al govern, hi ha col·lectius i entitats que no paguen les taxes pertinents per l’aprofitament de la cambra. Tal vegada convertir l’Àgora en un espai obert i gratuït allunyaria els dubtes sobre la seua administració i facilitaria el seu ús per totes les entitats locals que allí treballen diàriament. Des de l’Ajuntament es van afanyar a desmentir aquestes acusacions, presentant els pertinents rebuts i al·legant que la resta d’actes es trobaven dins del període electoral, lliures per tant de tot cost tal com va decretar la Junta Electoral de la Zona. Més enllà d’aquest encreuament d’acusacions és evident que el que prometia ser un focus d’emprendedurisme i “coworking” no ha donat els fruits esperats, i avui dia s’ha convertit en un espai sense una clara funcionalitat, on tenen cabuda des de concerts fins a tornejos de jocs de taula.

No obstant això, si hi ha un veritable punt on es manifesten les desavinences entre l’alcaldia i l’oposició és en la redacció del plec per la gestió de la brossa i la neteja viària. Al més pur estil Woodward i Bernstein, els regidors Cristian Santiago i David Abad evidencien una sèrie d’irregularitats que són, per dir-ho d’alguna manera, curioses. Com per exemple que el pressupost es trobe molt pròxim als 18.000 euros, llindar que marca la diferència entre un contracte menor o un que requerís la convocatòria d’un concurs públic. O sense anar més lluny el volum d’adjudicacions que l’empresa FCC ha rebut després que Lovic fora l’encarregada de redactar el plec de condicions, concretament un 75% dels casos. Les anomalies no acaben ací ni de bon tros, pel que convide als lectors que no ho hagen fet a profunditzar en aquest cas.

Vista aquesta bona entesa entre Guanyar Alcoi i Compromís, i a l’espera de nous esdeveniments, molts esperen que en un futur es conforme un veritable bloc d’esquerres per dirigir Alcoi.

Send this to a friend