Muro i Cocentaina, a l’espera de les noves infraestructures educatives
Avancen a bon ritme les obres del San Juan Bosco de Cocentaina i el Bracal de Muro
Els municipis de les comarques de l’Alcoià i el Comtat van viure dimecres passat 8 de setembre una tornada al col·le marcada per la normalitat en una jornada que va transcórrer sense incidents i que va tornar a estar marcada per l’aplicació dels protocols anticovid que tan bé van funcionar en els centres educatius durant el passat curs. Il·lusió, nervis, alegria i fins i tot plors, en aquells que anaven a classe per primera vegada, van anar en la seua majoria les sensacions que van experimentar els estudiants d’Ibi, Castalla, Onil, l’Alqueria d’Asnar o el CRAI Mariola-Benicadell que aglutina a les localitats d’Alfafara, Agres i Gaianes.
EL NOU BOSCO
A Cocentaina van ser uns 1.300 els alumnes que van tornar a les aules en els col·legis Real Blanc, San Francisco de Asís, l’IES Pare Arques i el San Juan Bosco.
Com a principals novetats per a aquest curs destaca que el Real Blanc ofereix un nou grup d’escolarització de dos anys al mateix temps que l’Escola Infantil Municipal Sant Hipòlit compta amb una aula per a xicotets d’1 a 2 anys així com dues aules per als d’un any més. Així mateix els estudiants del Bosco II han tornat a començar les classes en l’Aulari que l’Ajuntament va habilitar l’any passat en l’antic Institut, al costat de la FPA Beniassent, mentre duren les obres del nou col·legi que permetrà la unificació d’un centre educatiu que des de fa més de tres dècades està dividit en dos immobles.
Precisament les obres del futur col·le avancen a bon ritme i ja s’albiren els pilars que sustentaran l’estructura de les dependències que albergaran el nivell d’Infantil “arranca un curs ple d’aprenentatges que acreixerà la capacitat d’adaptabilitat que ja van demostrar el curs anterior. Aquest curs és una nova oportunitat i estic segura que l’aprofitarem”, afirmava l’alcaldessa i edil d’Educació, Mireia Estepa.
EL BRACAL DE MURO
A Muro el curs va arrancar també amb màxima normalitat i més de 1000 estudiants, aproximadament, van reprendre les seues classes tal com van confirmar des de l’Ajuntament del municipi.
Els alumnes es reparteixen pel IES Serra de Mariola així com els Col·legis Montcabrer i Bracal. En aquest últim s’obri una etapa d’esperança ja que les obres del futur centre educatiu han avançat considerablement en els últims mesos i si tot va segons el que es preveu “el curs 2021/2022 podria ser el de la inauguració de les noves instal·lacions. Nosaltres mantenim contacte directe amb la Conselleria d’Educació, que al seu torn està pendent de l’empresa que executa els treballs, ja que volem que no hi haja més demora i que els nostres xicotets deixen per fi els barracons en els quals estan des de fa més de deu anys per a tindre el col·legi que mereixen”, destacava l’edil d’Educació, Xelo Cascant.
La tornada al col·le també va estar marcada per la posada en marxa del nou Transport per a Estudiants de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, un servei que a partir d’ara també acostarà als alumnes fins als centres FP de la comarca en els quals cursen els seus estudis en aquesta última modalitat.
NORMALITAT A BANYERES
La normalitat ha sigut la nota predominant de l’inici de curs en els centres educatius de Banyeres de Mariola. En el col·legi Alfonso Iniesta, a diferència de l’any passat, s’ha comptat amb una dotació extra de tres nous professors, la qual cosa permetrà desdoblegar els grups més nombrosos i aconseguir que les aules no superen la ràtio de 20 alumnes. Des d’aquest centre s’ha destacat que els alumnes entren de manera escalonada i relaxada, tenint un temps de 15 minuts per a fer-ho per a evitar aglomeracions i que l’eixida es realitza d’idèntica manera, intentant que el trànsit d’alumnes siga el més lleuger possible, una situació que de manera semblant es practica també en el col·legi de la Fundació Ribera, des d’on es destacava que l’activitat docent ha començat amb total tranquil·litat i amb completa presencialitat en tots els cursos.
D’igual manera la normalitat ha sigut la tònica predominant en l’IES Professor Manuel Broseta, on la presentació de l’alumnat va ser el dimecres i el dijous, de manera escalonada, mentre que el divendres tothom va acudir a classe a les 8 del matí iniciant-se l’activitat docent amb absoluta naturalitat i ordre.