Muro dóna els primers passos per a la municipalització de l’aigua potable

L’Ajuntament de Muro va celebrar el dijous 19 de juliol un Ple extraordinari que va ser convocat després de sol·licitar-ho Esquerra Unida i el Partit Socialista. La sessió plenària va tenir dos punts dins de l’ordre del dia i en el primer d’ells els grups polítics van debatre sobre l’estat de la població.

En un tibant debat, en el qual l’oposició va arribar a demanar diverses vegades la dimissió de l’alcaldessa, tant el PP com el PSOE i Esquerra Unida van coincidir que un Govern Municipal en minoria amb tan sol quatre regidors va a complicar la gestió diària de la població. Els tres partits polítics van retraure a Compromís mancada de transparència i d’informació al mateix temps que els van acusar de victimisme polític. A més, van remarcar que l’Executiu Local és il·legítim perquè està en el poder sense haver guanyat cap eleccions i des de formacions polítiques com Esquerra Unida van reclamar un govern de concentració per a encarar la recta final de la legislatura. En el segon punt, marcat també per l’intens debat; el PP, el PSOE i Esquerra Unida; van aprovar donar un primer pas cap a la remunicipalització del servei de proveïment de l’aigua potable adjudicat durant la legislatura 2011-2015 a l’empresa que ho gestiona actualment; Tecvasa. La iniciativa va tirar endavant amb l’abstenció de Compromís i la mateixa se centra a sol·licitar als departaments de tresoreria i intervenció els informes corresponents per a conèixer si la citada *municipalización és viable. Recordar que sobre aquesta qüestió Esquerra Unida ja va demandar un informe, sense cost algun per a les arques locals, i en el qual asseguren que es reflecteix que sí és possible una gestió pública de l’aigua potable. Per la seua banda el govern local, que ara lidera Compromís en solitari, ha lliurat ja als grups polítics l’informe que també va encarregar l’Ajuntament per a saber si podria ser possible aquesta proposta “s’ha detectat que tant la gestió directa com a indirecta de l’aigua potable seria deficitària perquè s’haurien de fer una sèrie d’inversions en la xarxa a càrrec del Pressupost i a més haurien de disposar d’una brigada especial perquè s’encarregara del servei. Açò ens obligaria a haver de pujar les taxes”, afirma l’alcaldessa, Jacquelín Cerdà.

Indicar que en el Ple ordinari d’aquest dijous 26 de juliol figurava també en l’ordre del dia tractar una pròrroga de sis mesos per a estudiar la *remunicipalización amb més detall.

Text: Gabriel Pascual

Send this to a friend