Més de 1.200 pimes es donen cita en el Congrés Go Global per a impulsar la internacionalització
Ha permés concertar més de 850 reunions presencials de pimes valencianes amb empreses importadores i amb delegats de la Xarxa Exterior d'Ivace Internacional
El Congrés Go Global, esdeveniment de referència per a l’impuls de la internacionalització de les pimes valencianes, ha permés que més de 1.200 empreses valencianes s’hagen donat cita de manera presencial en Fira València, arribant a més de 2.500 les que han optat pel streaming a l’hora de seguir les conferències plenàries i diferents sessions programades sota les temàtiques de digitalització en la internacionalització i la possibilitat de competir en nous escenaris.
El Congrés Go Global ha comptat amb més de 1.200 pimes i empreses valencianes inscrites que s’han interessat pels continguts proposats en aquesta edició i per la possibilitat de tancar entrevistes amb signatures importadores internacionals i personal expert de la Xarxa Exterior de *Ivace Internacional. En total, s’han concertat més de 850 entrevistes que han permés a les empreses obtindre més informació sobre altres mercats i fins i tot oferir els seus productes a importadors.
Competències en nous escenaris
La conferència plenària de la segona jornada ha estat enfocada en la competència en nous escenaris, de la mà d’Enrique Fanjuls, CEO del portal sobre comerç exterior i negocis internacionals Iberglobal, i Luis Pinheiro de Matos, un economista en la Unitat d’Economies i Mercats Internacionals del Departament de Planificació Estratègica i Estudis de CaixaBank.
Paral·lelament, s’han celebrat a les sales València i Castelló del recinte firal les sessions emmarcades en les branques d’Europa Oportunitats i Jornades Financeres. Sobre la primera temàtica, hui s’han abordat ‘Els objectius de desenvolupament sostenible’, en el marc empresarial de la competitivitat i en els processos d’internacionalització, en la qual han participat Julia Company, directora general de l’Ivace i Vanesa Rodríguez, directora de comunicació i de Relacions Internacionals del Pacte Mundial de Nacions Unides Espanya. Rodríguez ha analitzat l’impacte que tindrà l’Agenda 2030 en l’ecosistema empresarial valencià i com poden repercutir en la internacionalització de les marques la incorporació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
Per part seua, les Jornades Financeres han arrancat amb el tema del mercat de divises de la mà de Borja Cuesta, director executiu de C&CB Sales València-Múrcia. Després, ha versat sobre el sector agroalimentari i el comerç exterior amb José Manuel Enríquez, gerent de Negoci Agroalimentari i Cooperatiu de la DT València de Cajamar; i, després d’això, Javier Álvaro Palomares, gerent coordinador de l’Equip de Tresorers de Banca d’Empreses en CaixaBank, ha abordat la manera de gestionar el risc del tipus de canvi en els mercats en línia.
D’aquesta manera, el fòrum organitzat per la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de Ivace Internacional, les Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana i ICEX España Exportació i Inversions, finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), durant dos dies ha permés generar networking amb empreses tractores i fer costat a les pimes valencianes que aposten per la internacionalització.