Memòria històrica en l’Andreu Sempere
El centre commemora l'Holocaust amb diferents activitats
Hui, dimecres 27 de gener, se celebra el Dia Internacional de la Memòria de l’Holocaust. Per això, i també amb el propòsit de donar a conéixer que va suposar aquest genocidi, l’IES Andreu Sempere ha organitzat la II Setmana de l’Holocaust i la Deportació que va donar principi el dilluns i que s’allargarà durant tota la setmana.
D’aquesta manera, les activitats commemoratives van arrancar el citat dia amb l’exposició ‘No m’oblides’, composta per imatges de huit àlbums que van fer xiquets i xiquetes durant l’Holocaust.
Ahir va ser el torn d’una conferència sobre els alacantins en Mauthausen, a càrrec del catedràtic d’Història Contemporània, José Miguel Santacreu. Aquesta xarrada va donar pas al documental ‘Estació de peatge’ que s’ha projectat en el centre, i en el qual apareix l’alcoià Paco Aura explicant la seua història, ja que va sobreviure a l’Holocaust.
Hui, els alumnes de l’Andreu Sempere han realitzat un acte a manera d’homenatge, en el propi centre. Elisabeth Eidenbenz va construir a França un espai per a acollir a les espanyoles que estaven a punt de donar a llum i que es trobaven tancades en camps de refugiats. Aquesta història està recollida en la pel·lícula ‘La llum d’Elna’, que es veurà demà, com una altra de les activitats programades, dins de la Setmana de l’Holocaust i la Deportació.
Finalment, la programació conclourà el divendres amb la presentació, en directe, d’un dels últims llibres de Carlos Hernández de Miguel: ‘Els últims espanyols de Mauthausen’.
Des de l’Andreu Sempere s’han mostrat agraïts a la conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat, al Vicerectorat de Cultura, Esports i Extensió Universitària de la Universitat d’Alacant, i a la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi, per la seua col·laboració en els actes commemoratius.