Mario Brotons, subcampió d’Espanya militar en judo

Mario Brotons, component del Judo Club Alcoi i Guàrdia Civil de professió, es va proclamar fa uns dies subcampió d’Espanya militar de judo, competició que es va dur a terme en la localitat gallega del Ferrol.

L’alcoià, de 36 anys, havia disputat anteriorment a aquest campionat altre específic per a Guàrdia Civils on es va guanyar la plaça per a prendre part en el Nacional militar que va comptar amb la participació de professionals de l’Exèrcit de Terra, Aire, Armada, Guàrdia Real i Guàrdia Civil.

Brotons va participar en la categoria de -90 kg i va disputar un total de quatre combats, dels quals va guanyar tres i solament es va veure superat per Sergio Colobres en la final, militar de l’Exèrcit de l’Aire nascut en Puertollano (Ciudad Real). Amb l’equip de la Guàrdia Civil també va aconseguir ser subcampió d’Espanya. Les seues mires ara són aconseguir la classificació per a l’Olimpíada Militar de 2019 que tindrà lloc en la localitat xinesa Wuhan. En la seua etapa com a competidor del Judo Club Alcoi va aconseguir un cinquè lloc en el Nacional sub’23 com a millor resultat.