“Mamà, talla’m el monyo com un xic perquè no em reconeguen”

La pilot va narrar la seua experiència als alumnes de Cotes Baixes

“Mamà, talla’m el monyo com un xic perquè no em reconeguen”
Lydia Sempere ha hagut de superar diferents barreres, com la de pilotar en silenci.

La pilot de Banyeres de Mariola Lydia Sempere és tot un exemple de superació i així ho va demostrar als alumnes de l’IES Cotes Baixes d’Alcoi, als que va oferir una xarrada organitzada per la regidoria d’Esports amb motiu del 8 de Març. I és que la seua, és una història plena de perseverança, i·lusió, i lluita constant per complir el seu somni, el de ser pilot professional.

Lydia va explicar que va començar amb a les motos de la mà de son pare. En aquest esport la jove ho va intentar, però va començar a trobar-se entrebancs produïts per la seua sordera. Sense decaure i amb el seu esperit de lluita, va començar a provar amb els karts, on va engegar el seu camí al món del motor.

Desprès de superar varies barreres, com la de pilotar en silenci, gràcies a l’ajuda del seu amic Marc Gené, va poder començar a pilotar el kart podent escoltar el seu motor. Ella ho descriu com “un dels moments més bonics de la meua vida”.

La segona barrera que va superar, i així ho va transmetre a l’alumnat, va ser la de pilotar en un esport on el gènere masculí estava molt marcat. Per exemple, va haver de tallar-se el monyo “com un xic” quan no tenia més de 10 anys, per tal de poder competir d’igual a igual amb els seus “companys” pilots homes. I, després, quan va arribar a ser tan bona o millor que ells, va haver de suportar comentaris com ara “…i com deixes que et guanye una xica?” o directament l’assetjament en carrera, fins al punt de provocar-li eixides de pista.

Però malgrat passar-ho molt malament, va ser una etapa que a llarg termini, lluny d’enfonsar-la, la va ajudar a ser una persona més sòlida i forta.

Per últim, va explicar com la falta d’espònsors va ser un dels problemes que quasi li fa abandonar el seu somni de ser pilot. Quan ja estava apunt de “tirar la toalla”, un vídeo seu es va fer viral i, a partir d’ahí, va començar a rebre recolzament dels mitjans de comunicació, entitats institucionals i empreses.

ELS VALORS QUE APORTA L’ESPORT
Lydia va concloure la seua intervenció expressant com l’esport en general aporta valors d’inclusió, la igualtat, treball en equip, aprenentatge col·laboratiu… i va encoratjar a tot l’alumnat present a que treballe amb esforç per aconseguir els seus objectius.

Advertisements

Send this to a friend