L’RFEF medita no utilitzar criteris geogràfics per a la Pro

Per a aconseguir una categoria més atractiva

L'RFEF medita no utilitzar criteris geogràfics per a la Pro
Raíllo és felicitat després de marcar l’últim gol que l’Alcoià ha marcat en el Collao | Arxiu

La composició definitiva de la nova Pro o Primera Divisió RFEF com oficialment vol denominar l’RFEF a la nova tercera categoria del futbol espanyol ara mateix és una incògnita. Se sap que la formaran 40 equips que estaran dividits en dos grups de 20 equips. Les primeres informacions apuntaven a criteris geogràfics i que la nova categoria anava a dividir Espanya en dues, nord i sud. Per aqueixa raó, en el Alcoyano estaven convençuts que per fi s’anava a perdre de vista als equips catalans, que s’integrarien en el grup nord, mentre que els blanc-i-blaus passarien a formar part del sud, al costat de murcians, madrilenys, andalusos i extremenys.

Aqueixa és la configuració sobre la qual el Alcoyano estava treballant al Alcoyano en cas de no haver-hi un tercer ascens i quedar-se en la Primera Divisió RFEF. No obstant això, les últimes informacions que es tenen contradiuen aquesta fórmula i apunten al fet que l’RFEF atendrà altres criteris més enllà dels geogràfics. 

Segons informacions conegudes aquesta setmana, l’RFEF és partidària de tindre en compte altres qüestions per a fer una categoria més atractiva i competitiva, no descartant-se que en el grup del Alcoyano també hi haja equips bascos, gallecs o catalans. 

Ara mateix no hi ha res descartat, ni tan sols que siga per sorteig pur o per coeficient històric per a evitar que existisca un grup més potent que un altre. Des de la RFEF s’entén que si es vol que la Primera Divisió RFEF siga una categoria professional, que les despeses de desplaçament no siga un impediment per a la configuració de la nova categoria. 

DRETS TELEVISIUS CONJUNTS

Una altra qüestió són els ingressos dels clubs. L’opció que ara mateix es remena a Madrid és que siga la mateixa Federació qui embena els drets televisius de manera conjunta. Per a això, els clubs han de cedir aqueixos drets al no estar obligats per llei. També es planteja la comercialització del nom de la categoria, com succeeix en LaLiga. 

L’objectiu és que en un termini de dos o tres anys la nova categoria tinga la seua mateixa regularització a nivell econòmic. També es vol aconseguir que els clubs de la Primera Divisió RFEF, a més de tindre en compte els mèrits esportius, complisquen una sèrie de requisits econòmics com d’infraestructures esportives.

Quant a la Segona Divisió RFEF, passarà a convertir-se en la quarta categoria del futbol espanyol, a cavall entre la Primera Divisió RFEF i les categories territorials. Aquesta categoria es nodrirà dels 22 equips que no aconseguisquen les últimes deu places per a la Primera Divisió RFEF, als quals caldrà sumar els 14 que se salven del descens a Tercera més els 54 que ascendiran de l’actual Tercera Divisió. En total, 90 clubs dividits en cinc grups per criteris geogràfics amb 18 equips cadascun d’ells. D’aquesta Segona Divisió RFEF, deu clubs aconseguiran l’ascens a Primera RFEF.

Advertisements

Send this to a friend