L’estigmatització de la dona, a través de la dansa

Dins de la programació del Dia de la Dona, el dijous 9 de març tindrà lloc un espectacle creat per Ana Calvo

L’estigmatització de la dona, a través de la dansa
Un dels assajos de tots els participants de l’espectacle.

La programació del 8-M, Dia de la Dona, ja està en marxa amb una sèrie d’activitats que es prolongaran en aquest mes març, en les quals participen diferents col·lectius, entitats i institucions, aconseguint així un variat programa amb el qual commemorar el citat dia.

Dins d’aquesta celebració hi ha un espectacle creat i dirigit per Ana Calvo: ‘Hijas de…Lilith, Eva i Pandora. Los males de la humanidad’.

Un total de cinc ballets i unes 80 persones participen en ell. Es tracta del Ballet Ana Botella, Ballet Virginia Bolufer, Ballet Begoña Bravo, Ballet Rafa Felipe i Ballet Gawazi.

Calvo explica que aquest espectacle “és un projecte que tenia aparcat en un calaix des de fa bastants anys”. Sobre la temàtica, assenyala que “des de sempre m’ha semblat molt atractiu el tema de Lilith, Eva i Pandora. Ho vaig rescatar d’una revista d’història i vaig indagar”.

Ara, comenta que “s’han donat les circumstàncies” per a dur-ho a terme i des que es van començar a fer els primers passos per a realitzar-ho l’acolliment ha sigut molt bo per totes les parts, tant dels grups de ball com de la regidoria d’Igualtat, que ha donat suport a l’espectacle.

LA CULPABILITAT EN DIFERENTS RELIGIONS
Ana Calvo tenia molt clara l’estructura, el guió i les músiques per a aquest espectacle de dansa, mitjançant el qual es vol fer referència a l’estigmatització de la dona en diferents religions, “en el sentit de la culpabilitat, que a més és el nexe d’unió entre Lilith, Eva i Pandora”, a les quals se’ls acusa de diferents mals al llarg de la història, com per exemple, una sexualitat perillosa i incontrolable, el pecat o obrir la caixa que contenia tots els mals i desgràcies.

La directora del projecte explica que en cadascun dels personatges es tractaran diferents temes –violència de gènere, pederàstia, prostitució, etc.–, acompanyats per les peces musicals triades acuradament, que són molt variades i que suposaran grans contrastos, i per l’escenografia, que consisteix en l’elaborat treball realitzat per Antonio Llopis quant a efectes visuals.

A més de Calvo, de tots els ballarins i de Llopis, també formen part del projecte Javier Llorens que s’ha encarregat d’il·lustrar el cartell de l’espectacle, a més de Luis Vélez en la part d’il·luminació i Pep Burgos i Adrià Sempere seran els tècnics de sala.

Calvo remarca que totes les persones “s’han involucrat molt i han pres molta consciència malgrat tot el treball que tenen, ja que ara són Carnestoltes, les festes de Moros i Cristians són a prop”.

Sobre l’espectacle, l’edil de Polítiques Inclusives i Igualtat, Aranza de Gracia, indica que veu positivament “poder donar-li aqueixa visió que els artistes tenen damunt d’un escenari, la dona en diversos moments de la mitologia i donar aqueixa reivindicació i visibilitat”.

Així, el 9 de març, a partir de les 20 hores, es veurà el resultat de quasi un any de treball i d’exhaustiva organització i coordinació en el Teatre Calderón, les entrades del qual estan a la venda en ticketalcoi.com i en la taquilla del citat teatre. El preu de les localitats oscil·la entre els 10 i els 12 euros.

Advertisements

Send this to a friend