L’Encontre d’Ensenyants s’ha convertit en una cita molt esperada
Nova edició de les Jornades Formatives Encontre d’Ensenyants
Les Jornades Formatives Encontre d’Ensenyants s’han convertit en un referent i una cita esperada per a molts docents. Organitzades per la Coordinadora pel valencià de l’Alcoià i el Comtat i el CEFIRE d’Alcoi, amb la col·laboració de la Biblioteca i l’Oficina de promoció del valencià de l’Ajuntament de Cocentaina, enguany porten el títol de “Recursos d’innovació educativa”. Tindran lloc les vesprades del 21, 24 i 26 de setembre, en format de videoconferència i si es vol, presencials, a la Biblioteca de Cocentaina. Parlem amb Francesc Gisbert, del comitè organitzador.
Què és l’Encontre d’Ensenyants?
Es tracta d’un curs de formació docent, de caràcter anual, que arriba a la XIII edició. Sempre el convoquem per setembre, a fi de començar el curs amb espenta i il·lusió. Està pensat perquè docents de tots els nivells educatius presenten els seus projectes o experiències didàctiques i les compartisquen amb altres. Abans de la pandèmia eren unes jornades presencials, però des de l’any passat les fem també a distància, per videoconferència. Això ens ha permés eixamplar els receptors, ja que ara no solament participen mestres i professors de les nostres comarques, sinó de tot el País Valencià. En l’edició d’enguany, presenten projectes deu centres educatius, fins i tot, un de Còrdova.
L’Encontre es divideix en tres sessions, de què tractarà la jornada del dia 21?
El primer dia, a les 17:00, inaugura l’Encontre Jesús Martínez, director de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi, amb el projecte educatiu “Memòria i prevenció del feixisme”; a continuació, serà el torn de l’IES Cotes Baixes d’Alcoi, amb “Ensenyant per reptes”, a càrrec d’Àngel Pascual i del director, Fernando Sansaloni; a les 18:20, Imma Mollà, mestra del CEIP El Bracal de Muro, ens parlarà del “Projecte per a l’ensenyament de l’anglés Etwinning”; després, Ana Llopis, professora de castellà i Francesc Gisbert, de valencià, a l’IES Serra de Mariola de Muro, donaran a conèixer la ponència “Teatre i educació en ESO”; i clourà la jornada l’IES Pare Arques de Cocentaina, amb “Descobrint Diània”.
I continue divendres 24 de setembre?
Sí. Comencem amb una xarrada sobre “El Congrés d’Escola Valenciana i el futur de les Trobades”. Molta gent ens pregunta com serà la trobada del 2022, i ací ho explicarem. També comentarem l’exposició dedicada a la mestra Empar Navarro que es podrà visitar durant les últimes setmanes de setembre a la Biblioteca de Cocentaina; a continuació, Laura Barberà, de l’IES L’Estació (Ontinyent), parlarà sobre “El club dels projectes”; el CEIP Luis Gosàlbez de Tibi explicarà el seu projecte per a treballar llengua i rondalles; i per últim, Ximo Roig, del CEIP Albolafia de Còrdova, amb “Disseny d’unitats didàctiques integrades multinivell”.
I tanqueu el dia 26 de setembre?
Sí. Presentarà projecte la secció de l’IES Pare Arques de Benilloba, amb Alberto Company i Rubén Monllor; el CEIP Rico Sapena de Castalla, amb “Ecoescoles: el camí cap a l’escola verda”; el CEIP Teixereta d’Ibi, amb el seu projecte d’Escape Room; i per últim, a les 18:50, aprofitarem per a presentar un llibre molt especial per a la Coordinadora pel valencià, “Nosaltres. Els primers moviments de l’Escola Valenciana”, escrit per Josep Chaqués.
Un programa ben complet. Com està sent la inscripció?
Ara com ara ja tenim un centenar de docents inscrits. I encara poden matricular-se, fins divendres que ve. Cal entrar a la pàgina del CEFIRE d’Alcoi i buscar el curs “Recursos d’innovació educativa”. La jornada està reconeguda amb 10 crèdits de formació. Estem molt satisfets perquè, a més de gent de les nostres comarques, s’hi estan apuntant de lluny. El curs podrà ser seguit a distància, per qualsevol persona interessada, pel canal Youtube de la Coordinadora Alcoià-Comtat pel valencià. Teniu més informació a la nostra pàgina web www.alcoiacomtatpelvalencia.org.