Laura Casabuena i Maia Llacer van ser profetes en la seua terra

Ambdues van ser les grans protagonistes de la final de la Lliga Iberdrola

Laura Casabuena i Maia Llacer van ser profetes en la seua terra
Dos moments de la participació de Laura Casabuena i Maia Llácer durant la celebració de la final de la Lliga Iberdrola. | QUIQUE REIG

Serà difícil d’oblidar el viscut el passat cap de setmana en el pavelló Mutualidad de Levante en la final de la Lliga Iberdrola de clubs 2023 amb motiu del 30 Aniversari del Club Gimnàstic L’Esport.

Possiblement marca un abans i un després en la gimnàstica artística femenina de la nostra ciutat. Sabíem de la qualitat de les nostres esportistes, però l’experiència de veure en directe un esdeveniment d’aquesta magnitud, considerat com la gran festa d’aquest esport a nivell nacional, amb la presència de diverses internacionals, entre elles algunes olímpiques, va ser una cosa extraordinària, amb Maia Llácer i Laura Casabuena com a grans protagonistes i aconseguint ser profetes en la seua terra, amb una afició que les va aclamar i les va abrigallar en tot moment.

FORMACIÓ DE LUXE
El dissabte a la vesprada es va veure una ‘igualadísima’ lluita pel títol de clubs de la Lliga Iberdrola, decantada a favor del Club Egiba de Manresa per tot just dos punts.

El quadre català, que comptava en les seues files amb les internacionals espanyoles, Laia Font i Lorena Medina, a més de la internacional holandesa i olímpica, Thisa Volleman, bronze per equips en el recent Europeu de Turquia, va sumar 192,300 punts, dos més que el Xelska Illes Balears, sense la internacional Ana Martín per lesió, que va aconseguir una puntuació de 190,900.

El tercer lloc era per a La Salle Gràcia de Barcelona, que comptava en les seues files amb fins a tres gimnastes del CAR de Madrid i l’olímpica Ana Pérez. La seua nota va ser de 184,050. La quarta i última plaça de la final era per a les madrilenyes del Pozuelo, l’equip revelació d’aquesta edició de la Lliga Iberdrola.

Els majors aplaudiments se’ls va emportar Maia Llácer, que va capitanejar al Xelsa Illes Balears, qui es va quedar a les portes de defensar el títol conquistat en la passada edició. L’alcoiana va realitzar una brillant actuació que li va portar fins al segon lloc de la classificació individual.

SEGONA MILLOR NOTA
L’alcoiana va aconseguir la segona millor nota en sòl i va aconseguir la quarta posició en barra i paral·leles. Només la va superar l’olímpica Ana Pérez (50.300). La sevillana, en el seu retorn després d’una greu lesió que li ha apartat molts mesos de l’alta competició, va realitzar un campionat impecable, sense cap fallada, mentre que Maia Llácer (49.300) va cometre un error en l’entrada en l’exercici de barra d’equilibris que li va acabar postergant a aqueix segon lloc de la general, sent tercera Laia Font (49.250).

HISTÒRIC DOBLET
El diumenge esperava un segon plat fort del cap de setmana, almenys per a l’afició alcoiana, amb El Pastoret i el CGA L’Esport buscant les dues places d’ascens a Tercera Divisió. Tots dos van signar un doblet històric, ja que van aconseguir el primer i segon lloc, entre onze clubs aspirants.

Maia Llácer i Laura Casabuena van ser profetes en la seua terra
El CGA Alcoi El Pastoret va ser el campió de la promoció d’ascens a Tercera Divisió.

El Pastoret, amb Laura Casabuena capitanejant l’equip, va aconseguir la millor nota en quatre de cinc aparells (176.600). L’alcoiana va fregar la perfecció i solo se li va resistir la barra d’equilibris, igual que a Maia Llácer.

Laura Casabuena va aconseguir una puntuació de 51.867, sent segona Ares López (CG Lleida) a molta distància 45.267, i tercera es va classificar la també alcoiana Inés Padilla (42.433). Sexta es va classificar Aitana Morant amb 41.150.

Maia Llácer i Laura Casabuena van ser profetes en la seua terra
Les components de L’Esport, subcampiones de la promoció d’ascens.

El segon lloc per clubs era per a L’Esport (170.333), que en aquesta competició va estar reforçada per la italiana Rebecca Dotti, companya de Maia Llácer en l’Estate 83 amb el qual ambdues disputen la Sèrie A-1 de la lliga italiana. No obstant això, per ser estrangera, la normativa de la Lliga Iberdrola només permet participar en tres dels cinc aparells, que en el seu cas van ser paral·leles, barra d’equilibris i sòl. El tercer lloc en la classificació per clubs era per al CG Lleida (169.351), sent quartes el Gràcia GC de Barcelona (167.300).

Tant El Pastoret com L’Esport s’estrenaran el pròxim curs en la Tercera Divisió de la Lliga Iberdrola. L’alineació de El Pastoret estava formada, a més de Laura Casabuena, per Aitana Morant, Melissa Ocaña, Laura Mengual, Elena Llácer, Lola Galiana i Paula Hernández, que en aquesta competició va actuar cedida pel Club Gimnàstic Alacant.

L’Esport, per part seua, va presentar el següent equip: Inés Padilla, Claudia Belda, Sarai Martí, Itziar Peris, Teresa Galbis, Celia Martí, Sara Soassans i la italiana Rebecca Dotti.

Advertisements

Send this to a friend