L’Alcoyano s’emporta una bona rebolcada en Can Misses

El local Olabe inicia una jugada con Juanan al fondo. Foto: CD Ibiza.

Adeu a l’excel·lent ratxa de l’Alcoyano, que s’ha emportat aquest matí una bona rebolcada en Can Misses en caure 3-0 enfront d’un Eivissa, que amb molt poc ha tornat a tindre molt enfront d’un Deportivo molt indolent en l’inici dels dos períodes, que ha marcat el guió del xoc. No es pot parlar de desfeta, però és un partit per a aprendre i saber que els blanc-i-blaus encara no estan preparats per a jugar de tu a tu als millors equips del grup. Només Jaume Valens ha estat a l’altura, el meta mallorquí ha sigut el millor de l’equip, amb parades increïbles que han sostingut a l’Alcoyano i han evitat la golejada.

El guió del partit exigia una altra arrancada de partit per part del Deportivo, molt perdut en els primers minuts, sotmés per un Eivissa que li ha costat poc obrir el marcador. Als huit minuts, una pèrdua absurda en l’eixida de la pilota, els locals que es mouen bé en un parell de passades, centre al primer pal i allí apareix l’oportunisme del rus Obolski, un armari jugant de 9 que ha tocat el just per a posar el 1-0 en el marcador.

L’Eivissa ni s’ha immutat, ha seguit el seu pla de partit, al seu ritme, mentre que al Deportivo no li quedava una altra que tractar d’agitar el vesper. A punt ha estat d’aconseguir-ho a penes tres minuts després, Farru es troba amb una pilota dins de l’àrea i la seua rematada acaba estavellant-se en el travesser, si bé el col·legiat entén que hi ha hagut posició antireglamentària i acaba anul·lant l’acció.

En el 17, primera de les dues grans intervencions de Jaume Valens, el gran protagonista de la primera part amb les seues parades. Pilota a l’esquena que es menja Kike Carrasco, primera titularitat de l’extremeny, que deixa només a Javi Jiménez davant del mallorquí qui en una acció de molts reflexos aconsegueix evitar el segon de l’Eivissa.

Ha sigut en el 38, a set del descans, quan Jaume Valens ha fet la parada del matí, en una doble intervenció del mallorquí. Una altra pilota a l’esquena de la saga blanc-i-blava, ara pel centre, Álex Gallar que estén la seua cama dreta el just perquè Jaume Valens haja d’emprar-se a fons, primer tocant el just i després regirant-se per a donar una manotada sobre la mateixa línia de gol i que la pilota no entrara en el fons de la porteria de l’Alcoyano.

Els últims, han sigut els pitjors minuts per als blanc-i-blaus, els eivissencs han xafat  l’accelerador i la pilota a penes ha eixit de l’àrea del Deportivo, que amb bastants dificultats ha aconseguit eixir viu i marxar-se al descans sense més mal que eixe 1-0 encaixat en els primers minuts de partit.

Triple canvi i segon de l’Eivissa
A volta de vestuaris, Vicente Parras ha volgut moure l’arbre amb un triple canvi d’eixida. S’han retirat Álvaro Vega i Raúl Alcaina, tots dos amb targeta, a més d’Albisua, i han entrat Armental, Lara i Dani Selma, que ha passat a disputar els seus primers minuts com a blanc-i-blau després d’arribar aquesta setmana en el mercat hivernal cedit pel Tenerife.

Lluny de ser la solució, l’Alcoyano ha tornat a penar la seua mala arrancada de la segona part, en la qual s’ha vist desbordat per un Eivissa que ha tret els colors als blanc-i-blaus. De nou, Jaume Valens ha tornat a ser providencial per al Deportivo, amb una altra parada antològica del mallorquí en el 52. Un minut després, Farru ha tret sota la mateixa línia de gol amb Jaume Valens batut un tret del rus Obolski.

Amb l’Eivissa inspirat, ha arribat la trepitjada d’Antón que el col·legiat ha castigat amb penal, que ha transformat Álex Gallar a l’esquerra de Jaume Valens. Amb 2-0, Vicente Parras ha retirat a Imanol per a preservar-li i que no vera la groga. No ha tardat el quadre eivissenc a fer el tercer, en el 63, després que Soko s’anara per potència de Nieto i es plantara davant de Jaume Valens, qui no ha pogut fer res per a evitar el gol.

A partir d’eixe moment, el partit s’ha convertit en un correcuita, l’Alcoyano ha baixat definitivament els braços i a l’Eivissa han començat els canvis. Lara i De Palmes han buscat des de la frontal maquillar el resultat amb més cor que encert i Cedric ha tingut l’oportunitat de fer el quart, en el 80, però ha pecat d’egoista i el seu tret el que acabat detenint Jaume Valens sense massa problemes.

Toca passar pàgina, aprendre dels errors, que hui han sigut molts, sobretot arrere, on l’equip ha patit molt en les pilotes a l’esquena. Dissabte que ve un altre partit importatn enfront d’un rival de la zona alta de la classificació, arriba el Recreatiu al Collao, partit programat per a les huit de la nit.

Fitxa tècnica

Eivissa: Sequeira, Medina, Escassi, Pepe, Javi Jiménez, Eugeni, Álex Gallar (72’ J. Álvarez), Olabe (72’ Suleman), Soko (78’ Cedric), Rubén Díaz i Obolski (78’ Arroyo)

Alcoyano: Jaume Valens, Javi Antón, Primi, Álvaro Vega (46’ Armental), Farru, Kike Carrasco (70’ Agüero), Imanol (63’ De Palmas), Albisua (46’ Lara), Nieto, Juanan i Raúl Alcaina (46’ Dani Selma)

Àrbitre: Ojaos Valera (Murcià). Va amonestar als locals Álex Gallar i Olabe i als visitants Álvaro Vega i Raúl Alcaina.

Gols: 1-0 (min. 8) Obolski. 2-0 (min. 55) Álex Gallar, de penal. 3-0 (min. 63) Soko.