L’Alcoianada d’aquest dimecres reuneix 500 estudiants

En aquest 2022 torna aquesta activitat amb la participació de 10 centres educatius

L'Alcoianada d'aquest dimecres reuneix 500 estudiants
D’esquerra a dreta, Daniel Gisbert, Jordi Silvestre i Juanfra Álvarez, en la presentació de l’Alcoianada d’aquest 2022.

AJORNADA || Els organitzadors de l’Alcoianada 2022, després de reunir-se amb representants dels 10 centres educatius participants, han acordat, a causa de les previsions meteorològiques, ajornar l’esdeveniment que hauria d’haver tingut lloc aquest dimecres, a alguna data a concretar del mes de maig.

Després de l’aturada en 2021 a causa de la pandèmia de la Covid-19, en aquest 2022 torna l’Alcoianada amb una nova edició, en la qual s’homenatjarà el Museu Arqueològic Camilo Visedo, ja que en 2020 va ser el seu 75 aniversari, i es va quedar pendent aquesta commemoració al no dur-se a terme aquesta activitat l’any passat.

Sempre que la climatologia ho permeta, l’Alcoianada, que és una gimcana amb dispositius mòbils, tindrà lloc aquest dimecres 16 de març, entre les 9’15 i les 13 hores.

Segons xifres aportades per Juanfra Álvarez, impulsor d’aquesta iniciativa que està basada en la Barcelonada 2.0 desenvolupada per la xarxa LaceNet del Bages (Catalunya), es preveu la participació d’uns 500 estudiants, pertanyents a 10 centres educatius: “participen més centres que mai”, va assegurar en la presentació d’aquesta edició. Set d’aqueixos centres són d’Alcoi i els altres tres de Biar, Muro i Banyeres.

Aquesta activitat està dirigida a alumnes des de 3r ESO fins a 2n de Batxillerat, encara que en aquesta edició també s’han apuntat estudiants de 2n ESO.

Així mateix, estan involucrats 40 professors dels instituts, que han rebut prèviament una formació en el Cefire d’Alcoi, que és una de les entitats col·laboradores, igual que Vectalia –els participants es mouran amb autobús per Alcoi gràcies a una targeta facilitada per l’empresa–, el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València –l’activitat conclourà en el seu pavelló, on s’entregaran els premis– i el Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant. En aquest sentit, aquesta iniciativa es desenvolupa de la mà de l’Ajuntament d’Alcoi.

Álvarez ha explicat en la presentació de l’activitat que els alumnes estaran dividits en grups de 4-5 estudiants, i tindran 6 targetes, amb 6 localitzacions de la ciutat, havent de crear un itinerari que passe per totes elles.

La intenció d’aquesta iniciativa és que els participants empren eines més innovadores a l’hora de fer una ruta, combinant els mitjans més clàssics amb les noves tecnologies, com la geolocalització, xarxes socials, codis QR, etc. 

Tots aqueixos llocs els han de compartir en Instagram. En cadascun d’ells l’alumnat haurà de fer una prova i, bé realitzar una foto o un vídeo, com per exemple, relacionat amb la identificació d’un arbre o una planta, un ball, o una entrevista sobre com era l’educació anys arrere.

Per part seua, el regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi, Jordi Silvestre, ha destacat que l’Alcoianada permet “treballar transversalment i aplicar les noves tecnologies” i que amb el pas dels anys, ja que se celebra des de 2015, “s’ha anat consolidant” fins a ser una activitat demandada i molt ben valorada per part dels participants. Daniel Gisbert, de Vectalia, ha incidit que la implicació de la citada empresa espera que es prolongue en noves edicions i ha assenyalat que “quina millor manera de donar a conéixer el transport públic que utilitzar-lo”.

Advertisements

Send this to a friend