L’alcoiana Virginia Jordá rep el segon premi al Talent Artístic Estalvi Corporació Financera

L’adopció ha sigut la temàtica principal de les obres que l’alcoiana Virginia Jordá ha anat realitzant al llarg dels quatre anys dels seus estudis en Belles arts en la Universitat Miguel Hernández (UMH). Com una cosa molt personal per a ella, en el seu Treball Final de Grau (TFG) també va voler abastar aquest mateix tema i fer-ho directament en el seu treball.

Després d’un any i cinc mesos d’investigació i elaboració, el resultat de l’obra ‘Re-Construcció Adoptada’ van ser tres peces de ceràmica, una d’elles també amb filferro d’acer, que representen la infantesa, l’adolescència i l’edat adulta, des de la identitat de les persones adoptades i els processos d’adaptació que aquestes pateixen en endinsar-se en cadascuna d’elles.

L’artista alcoiana explica que després dels cinc mesos d’investigació amb la seua tutora del TFG, es va decidir per la forma de la matrioshka “perquè representa la identitat, l’interior de la persona, l’autoconeixement”. Aquesta peça està conformada per moltes altres dins, la qual cosa es tradueix en la pròpia evolució de la persona, en aquest cas, les etapes plasmades en les tres peces de ‘Re-Construcció Adoptada’.

En el desenvolupament i elaboració de ‘Despreniment’, ‘Sutura’ i ‘Reconstrucció’, nom de les obres, va tindre un paper molt important el Taller de Creació Lecuona d’Altea, que és el lloc on Jordá va dur a terme el procés de crear les peces. “L’amo del taller m’ha ajudat molt, sense ell no podria haver-lo fet”, reconeix la mateixa Jordá.

PREMI TALENT ARTÍSTIC
Passats uns mesos de la presentació del TFG, “des de la universitat em van oferir presentar-me al premi Talent Artístic Estalvi Corporació Financera, que és un reconeixement a tots els Treballs Final de Grau d’Espanya de Belles arts”. Es tracta d’uns premis molt recents, ja que enguany han celebrat la seua segona edició. Jordá va decidir acceptar la proposta ja que li “va semblar bé per a donar-li una eixida més al treball”.

L’organització dels premis va dur a terme una selecció de 16 dels treballs que van ser enviats, i entre ells estava el de Jordá. “Els triats vam exposar a Madrid”, concretament a la sala Jorge Alcolea. En la inauguració de la mostra de totes les obres es van donar els noms dels guanyadors, sent Virginia Jordá la segona guardonada dels premis ACF. L’artista alcoiana reconeix que “no esperava” el premi i detalla que “va ser un treball molt personal per a mi, tenia moltes ganes de fer-ho i de donar visibilitat al tema de l’adopció, però no sabia com anava a reaccionar el públic al tema, i va ser molt bona”.

Després de tot el procés i alçar-se amb el segon premi, Jordá assegura sentir una gran “satisfacció personal” per haver pogut “donar visibilitat a l’adopció que és súper important per a mi” .

Foto: Virginia Jordá rebent el guardó al Talent Artístic

Send this to a friend