L’alcoià Daniel Bracero ha realitzat 1.500 km amb cotxe des de Luxemburg per a tornar a Espanya

En la tard-nit del passat dissabte dia 14, l’alcoià Daniel Bracero va eixir amb cotxe des de Luxemburg per a prendre rumb a Espanya al costat d’altres companys de treball a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Bracer és arquitecte i porta uns mesos treballant a Luxemburg per a una empresa espanyola.

L’alcoià, que va arribar el diumenge al matí a Alcoi després de recórrer 1.500 quilòmetres, assegura que “he passat de la normalitat a no veure ningú als carrers”, en recordar el pas de la frontera de França a Espanya, fins i tot del dia a dia a Luxemburg la setmana passada.

Bracer tenia un vol programat per al dia 20, que va ser avançat al passat diumenge, però reconeix que no es fiava “de creuar-me amb tanta gent”, per la qual cosa en eixir l’oportunitat de tornar per terra al costat d’altres companys va decidir tornar-se, ja que la por no era que Luxemburg tancara les fronteres perquè una xifra molt elevada de persones “es desplaça cada dia des de Bèlgica per a treballar en el sector sanitari per exemple”, si no més aviat que França les tancara i no pogueren accedir a Espanya per terra.

“La inseguretat no era tanta al contagi, si no respecte a poder tornar al nostre país de manera segura”, detalla l’arquitecte, qui afirma que fins que va eixir de Luxemburg, en aquest país s’estava realitzant una vida normal amb “bars plens”, entre altres instal·lacions, mentre que en arribar a Espanya va tindre la sensació que anava a haver-hi un sobreabasteciment” de productes per la quantitat de camions que es van trobar en el trajecte, a més d’emportar-se una gran sorpresa per veure moltes persianes tancades, mentre que “a França estava tot obert”.

Bracer s’ha mostrat també esglaiat per “la reacció del poble espanyol, ja que no esperava tanta conscienciació”. Això radica en el fet que ha residit a Itàlia i “veia als meus amics, en xarxes socials, fent vida normal”, per la qual cosa, el simple fet de veure captures de videollamades de gent espanyola en xarxes socials perquè no quedaven físicament, també li ha sorprés.

L’alcoià detalla que a Luxemburg a penes es veien notícies d’Espanya, i que fins que un dia la seua mare li va comentar per telèfon que “l’assumpte és seriós” no va tindre consciència de la realitat que estava esdevenint al país.

D’altra banda, reconeix que el moviment social que ha portat als ciutadans a aplaudir als sanitaris “demostra molt” i espera que aquesta crisi, quan finalitze, supose “un nou avanç per a la societat”.

Foto: L’alcoià Daniel Bracero en el pont Adolphe Fischer de Luxemburg

Send this to a friend