L’Ajuntament consolida els murs ibèrics del Puig d’Alcoi

El departament d’Obres i Serveis de l’Ajuntament d’Alcoi, junt amb personal i col·laboradors del Museu Arqueològic Camil Visedo, han realitzat una fase de treballs de consolidació dels murs d’un sector del poblat ibèric del Puig d’Alcoi, actuacions aquestes que formen part d’un projecte de conservació i revaloració de les restes de l’antic poblat.
L’any 2012 es va consolidar un conjunt d’habitacles pertanyents a dos cases de la part superior de la muntanya, les quals daten la seua construcció al segle IV abans de Crist. En aquesta ocasió, s’ha actuat en una gran casa construïda al segle V abans de Crist, que va ser excavada als darrers anys amb ocasió dels treballs arqueològics que van portar a terme la Universitat d’Alacant i el Museu d’Alcoi, sota la direcció dels arqueòlegs Ignasi Grau i Josep Maria Segura.

El projecte tècnic d’aquestes obres ha estat redactat per l’arquitecte Josep Ivars Pérez, i l’actuació arquitectònica i arqueològica ha estat autoritzada per la Direcció General de Cultura de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, amb el finançament i els recursos humans de l’Ajuntament d’Alcoi.

L’alcalde Toni Francés i el regidor de Cultura Paco Agulló van visitar el jaciment durant els treballs de consolidació per conèixer el projecte, felicitant als responsables del Museu per la iniciativa. En paraules de Paco Agullo, “creiem que des de l’Ajuntament no només hem d’intentar portar a terme campanyes d’excavació per seguir coneixent millor la nostra història, sinó que també és important que els treballs que es facen es consoliden i puguen perpetuar-se en el temps. A més, el fet de disposar d’aquestes riqueses arqueològiques al nostre entorn ens fa responsables de la seua promoció i en aquest sentit és important que estiguen a l’abast de la ciutadania; gràcies a les intervencions que s’han anat fent al Puig, i a la cartelleria informativa i altres recursos amb què s’ha dotat al jaciment, ara qualsevol alcoià o visitant pot visitar el Puig i conèixer in situ com era un assentament iber i veure vestigis del seu urbanisme. A poc a poc, estem aportant valor a la nostra història i també creant recursos tant per a fomentar el coneixement de la cultura i la història locals com per a fer més interessant una visita al nostre terme municipal”.

Advertisements

Send this to a friend