L’Ajuntament assumirà l’organització d’una escola d’estiu tots els anys
Unanimitat en la moció presentada per Compromís en l'últim Ple, de cara a evitar problemes com el d'enguany
Després de la polèmica suscitada fa uns dies pel retard en la posada en marxa de les escoles d’estiu gratuïtes de l’Ajuntament, finançades amb una subvenció del Ministeri d’Igualtat, el divendres en el Ple va haver-hi unanimitat per a donar suport a la moció presentada per Compromís, de cara a evitar situacions com l’ocorreguda enguany. Cal recordar que la demora –finalment les dues escoles d’estiu van començar a funcionar el mateix divendres 1 de juliol, mentre que estava anunciat el seu començament per al dia 22 de juny– va vindre motivada pel fet que la licitació del servei va quedar deserta a les portes de la data d’inici, fins i tot amb la inscripció dels alumnes ja realitzada, per la qual cosa el consistori ha hagut de contractar personal extern d’urgència.
Mitjançant l’acord adoptat el divendres, l’Ajuntament es compromet a programar una escola d’estiu anual, organitzada sota un projecte consensuat pels diferents departaments municipals implicats, entre ells, Educació, Igualtat, Esports i Transició Ecològica. D’igual forma, de cara a pròximes edicions de l’escola d’estiu, s’estudiaran els llocs de celebració de les activitats de cara a “evitar excessius i llargs desplaçaments dels escolars”. En aquest sentit, des de Compromís es va retraure que una de les escoles d’enguany, la mediambiental –l’altra és de caràcter esportiu–, es desenvolupara al parc natural de la Font Roja, tant per motiu de desplaçament com pel tema de l’evacuació en cas d’incendi forestal.
La regidora d’Igualtat, Aranza de Gracia, com a responsable de l’organització de les escoles d’enguany, va valorar positivament la proposta de Compromís, alhora que es va defensar de les crítiques abocades per alguns grups de l’oposició la setmana anterior, com Guanyar i PP, i que ahir van repetir en el Ple, acusant a Amalia Payá (PP) de “manipular” la informació en assegurar que eren quasi 500 famílies les afectades pel retard en la posada en marxa de les escoles gratuïtes. Sobre aquest tema, el govern municipal aclaria la setmana passada, mitjançant un comunicat, que han sigut 11 les famílies perjudicades que només estaven inscrites per al primer torn de 6 dies, el que anava del 22 al 30 juny. L’Ajuntament els ha oferit, com a compensació, poder triar una quinzena al juliol o agost, mesura que han acceptat 8 de les 11 famílies.
Amb tot, finalment hi haurà dos mesos d’escoles gratuïtes per als escolars de 3 a 14 anys, de qualsevol centre educatiu. S’ha contractat 13 persones, 10 monitors i 3 coordinadors. Cada escola té 5 monitors i un coordinador, a més d’un coordinador general. Els perfils d’aquestes persones garanteixen una alta qualitat a les escoles, ja que majoritàriament són tècnics superiors en Educació Infantil, Integració Social i monitors d’Oci i Temps Lliure. S’ha preparat una programació amb activitats diverses que inclou també l’intercanvi en alguns dies concrets entre totes dues escoles.