L’aigua centra part dels actes de la Setmana Cultural
Es tracta de la 41a edició que duu a terme l'IES Pare Vitòria
Un any més, l’IES Pare Vitòria ha celebrat una de les seues activitats més representatives des de fa més de quatre dècades, la Setmana Cultural. Al llarg de tota la passada setmana, el centre educatiu va dur a terme diferents activitats amb el principal objectiu que l’alumnat tinga un aprenentatge més pràctic mitjançant tallers, xarrades, excursions i espectacles, entre altres.
La Setmana Cultural s’ha consolidat com a identitat de l’IES i com un símbol de l’evolució i innovació educativa per la qual aposta el centre alcoià. Una activitat que es prepara amb un any d’antelació perquè relluïsca amb garantia d’èxit.
Al voltant de 700 alumnes, 110 professors i 80 convidats experts van gaudir de les diferents propostes. En esta 41é edició, els tallers, la part més completa de la Setmana Cultural, van estar centrats principalment en la temàtica de l’aigua. Segons Toni González, director de l’IES Pare Vitòria: “la sequera és un dels fenòmens que més ens afecta hui dia i hem volgut donar-li importància per a prendre consciència de la importància de l’aigua”.
Entre altres xarrades van estar “Alcoi, Municipi Pilot Agenda 2030 i AlcoiBioUp + Residus”, “La Roma antiga i la cultura de l’aigua”, “Estudia en valencià, anglés i altres llengües en la UA”, una xarrada informativa sobre la “Pau i Universitats” a càrrec d’antics alumnes i, a més, una altra per a ajudar els assistents a planificar el seu futur.
A més, les activitats van transcendir fora de les aules mitjançant visites, excursions i viatges com la visita al Museu del Prado i el Reina Sofia, la Fàbrica el Serpis, a l’estació biològica de torretes i al Museu de la Biodiversitat d’Ibi, al Cementeri d’Alcoi i, dins de la Setmana de l’Esquí, a l’estació de Cerler.
La Setmana Cultural també va donar cabuda als espectacles, dels quals van destacar la representació de la rondalla “L’albarder de Cocentaina” de la mà de Xavi Castillo i, com a clausura, un espectacle de màgia amb el Mag Hugo.
Una multitud d’activitats que van absorbir qüestions tant humanístiques, culturals, socials, científiques, etc i que han contribuït al fet que la Setmana Cultural del centre alcoià s’haja convertit, un any més, en un referent a les comarques.