La terra promesa de Jordi Reig
Duu a terme en els pròxims deu dies un projecte solidari de formació de 'fisios' i tractament d'atletes en la capital d'Etiòpia
Han sigut les dues setmanes més complicades i frenètiques des de 2014, un any després de la seua primera visita a Àfrica, quan va decidir després de dues setmanes d’intensa experiència personal crear el seu propi projecte solidari i conjuminar les seues dues passions: la professional com a fisioterapeuta i l’esportiva com a corredor. D’aquesta manera naixia Runners for Ethiopia, nom amb el qual es va començar a conéixer aquesta ONG després d’unir esforços amb Across Àfrica, l’associació que desenvolupa més projectes solidaris en el continent africà i que assessora el projecte personal de Jordi Reig.
Dues setmanes en les quals tot el material esportiu i metge recollit durant mesos a punt ha estat de quedar-se en un magatzem a l’espera de destí. Tot a conseqüència d’un brot d’ébola a Uganda, un virus que amb el contacte humà pot arribar a ser mortal, que deixava en l’aire la celebració de la tercera edició de Runners for Uganda, que va ser el país que va agafar el testimoni en 2019 de Etiopia, per la guerra civil interna que viu el país des de fa anys i que no garantia la seguretat a tot l’estranger que el visita.
La mort d’una mica més de mig centenar de persones i la sospita d’altres 150 casos va fer que les autoritats ugandeses decidiren tancar fronteres el passat dia 10. Un contratemps que posava no sols en escac la salut dels expedicionaris, també la celebració d’aquesta acció solidària en aquest país del centre d’Àfrica, considerat com una de les potències emergents de l’atletisme mundial.
Davant la possibilitat de perdre-ho tot, no sols els vols, l’aposta va ser donar un gir substancial i fer un últim intent de tornar als orígens després de saber que la seguretat interna a Etiòpia havia millorat i era una altra vegada un país tranquil que garantia poder portar avant una acció solidària de deu dies. La més mínima insinuació va tindre una immediata resposta per part de la Federació Etíop d’Atletisme, que va posar tota classe de facilitats per al retorn i recuperar així una relació de sis anys que en el seu moment va arribar a ser molt estreta, amb capítols com que atletes etíops van visitar la clínica de Jordi Reig a la nostra ciutat per a tractar-se de les seues lesions i fins i tot l’alcoià va tindre propostes de