La Salle Acoge, la labor de ser un germà major

Hi ha joves que se senten perduts. Molts d’ells no tenen familiars que els guien i acompanyen durant l’adolescència. Mentre són menors gaudeixen de la protecció d’un centre d’acolliment, però què passa amb ells quan compleixen la majoria d’edat? Necessiten un “germà major”, un conseller que els ajude a ser independents i al fet que s’inserisquen en el món laboral.

La fundació “La Salle Acoge” i el projecte de pisos d’emancipació s’uneixen amb el propòsit d’orientar a joves entre els 18 i els 23 anys. Aquests adolescents viuen part de les seues vides en centres d’acolliment o tutelats pels serveis socials pel que s’han vist privats de cures familiars i socials adequats. Per aquesta raó, aquest projecte realitza una funció de “germà major” per a ajudar al fet que aquests majors d’edat s’emancipen i s’inserisquen en la vida laboral a través d’una alternativa soci-educativa, d’allotjament i convivència.

Aquest recent recurs a Alcoi era necessari. La Salle va veure la falta de resposta que hi havia cap a aquests joves de 18 anys. En complir la majoria d’edat han d’eixir dels seus centres i molts d’ells no tenen on anar o la seua llar és una mala influència per a ells.

Així, aquest projecte naix de manera totalment voluntària i es crea un grup de professionals per a cobrir totes les necessitats dels joves. En concret, un coordinador, una psicòloga, un grup de professors voluntaris i tres tutors, un per cada adolescent que s’incorpore al programa.

Foto: Un dels pisos que comparteixen tres joves.
Text: Cynthia Manchón

Send this to a friend