La música s’aprén, es toca i se sent

L'IES Andreu Sempere ha presentat ‘Banda a l’Escola’, un nou projecte educatiu

La música se aprende, se toca y se siente
La Fundación Mutua Levante acogió la presentación de ‘Banda a l’Escola’. | XAVI TEROL

Al voltant de 140 alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’IES Andreu Sempere estan vivint en el present curs escolar una “experiència real” amb la música gràcies a la posada en marxa de ‘Banda a l’Escola’, un projecte innovador pel qual, el citat centre compta amb una banda de música amb la qual els estudiants estan aprenent aquesta assignatura d’una forma molt diferent a la tradicional.

Aquesta iniciativa ha sigut una realitat gràcies, en part a una campanya de micromecenatge, i també a l’inestimable suport de Fundación Mutua Levante, ja que s’ha invertit en la compra de nombrosos instruments musicals amb els quals els alumnes aprenen música a través del sistema Yamaha, pel qual s’aconsegueix un aprenentatge més òptim.

El naixement de ‘Banda a l’Escola’ està acompanyat amb l’elecció de l’artista resident d’aquest curs en l’Andreu Sempere: el cantant de Cocentaina, Andreu Valor.

El projecte de l’artista de residència va sorgir fa ja tres anys en aquest centre educatiu alcoià, i ja han participat Jordi Peidro, Maria Penalba –Alissia–, i Rafa Amorós, al costat dels quals, els alumnes desenvolupen projectes artístics.

En aquest cas, la música és el punt en comú d’Andreu Valor i ‘Banda a l’Escola’, de manera que, el resultat d’aquesta unió serà un concert conjunt, que tindrà lloc a la fi del curs escolar, entre maig o juny, segons es va explicar en la Fundación Mutua Levante, en la presentació d’aquesta iniciativa.

La coordinadora de ‘Banda a l’Escola’, i també professora i cap del departament de Música de l’Andreu Sempere, Lara Bellvis, va comentar que aquesta iniciativa és el producte d’una idea que s’ha anat gestant durant bastant temps, i amb la qual ja ha percebut “un canvi en els alumnes, que arriben a classe amb moltes ganes”.

Per part seua, el director de l’Andreu Sempere, Jesús Martínez, va destacar que es tracta d’un projecte amb un gran “impacte educatiu, social i també cultural, perquè gent que no ha tingut mai l’oportunitat de tocar un instrument, pot fer-lo”. A més, augura que es tracta d’un “repte personal per als alumnes”.

Així mateix, s’apunta que amb aqueix concert final, en el qual es pretén que “participe el màxim nombre d’alumnes”, s’unirà l’experiència d’un artista consolidat, com és Andreu Valor, amb els “orígens d’aprendre música”, que és el que aporten els alumnes en aquest binomi.

Precisament el cantant contestà va afirmar estar “encantat que un institut tinga aquestes inquietuds”, ja que considera que el projecte conjumina aspectes com la creativitat o la sensibilitat, a més de que suposa un foment de les arts.

Advertisements

Send this to a friend