La Covid provoca que un nou perfil de famílies acudisca a Càritas
En el 2020, Càritas Alcoi va atendre 1772 persones, quasi un 56% més que l'any anterior
La societat està travessant una crisi global que afecta molts àmbits i que va més enllà de l’econòmic o social. La Covid-19 és la causant d’aquesta situació, que a més s’ha traduït en què “nous rostres que no solen ser atesos per Càritas” hagen acudit al llarg de 2020.
Càritas Alcoi ha donat a conéixer les dades de l’any passat, que reflecteixen un canvi en el perfil de les famílies que han requerit de la seua ajuda així com un increment quant a les persones ateses.
Respecte al citat perfil, des de Càritas Alcoi s’indica que es tracta de “famílies que abans de la pandèmia tenien treball, habitatge i que es trobaven en situació relativament estable, però que de manera sobtada s’han quedat sense recursos econòmics, sense treball, sense prestacions per desocupació o ERTO; famílies que s’han vist obligades a canviar d’habitatge per no poder pagar la que era la seua residència habitual, i altres que, de forma sobrevinguda, es veuen en l’espai de l’exclusió, sense recursos, ni experiència, ni habilitats per a moure’s en l’àmbit de la protecció social”.
El delegat arxiprestal de Càritas Alcoi, Santiago Segura, comenta que la gent nova que va acudir en 2020 “la majoria són famílies amb 3, 4 o 5 fills” i es mostra preocupat per les conseqüències de la finalització dels ERTO el mes vinent de setembre, data límit fixada actualment pel Govern d’Espanya.
INCREMENT PERSONES ATESES
Quant a la quantitat de persones ateses, aquesta xifra es va situar en 1.772 persones en 2020 pertanyents a 326 famílies, enfront de les 1.136 –de 404 famílies– de l’any anterior, la qual cosa suposa un increment de quasi el 56%. Així, l’any passat Càritas Alcoi va atendre 78 famílies menys, però a 636 persones més.
Dels 1.772 beneficiaris, el 18,57% van ser menors i de les 326 famílies ateses, 100 van ser noves, la qual cosa suposa el 30,67% del total.
Així mateix, el 44,79% de les persones van ser espanyoles i el 55,21% restant, persones estrangeres.