La Cova de l’Or de Beniarrés reprén la seua activitat cultural

Més de 1350 persones han visitat el Centre i el jaciment neolític

La Cova de l’Or de Beniarrés reprén la seua activitat cultural
Centre d’interpretació.

El jaciment arqueològic de la Cova de l’Or, situat a Beniarrés, ha représ la seua activitat cultural després de l’aturada de l’estiu. La Fundació CV MARQ gestiona al costat de l’Ajuntament de la localitat aquesta interessant proposta, que ofereix al visitant un complet recorregut tant pel Centre d’Interpretació com pel propi enclavament.

L’activitat, disponible dissabtes, diumenges i festius, comença amb una visita guiada al Centre d’Interpretació que inclou un recorregut pel museu i la projecció d’un vídeo per a contextualitzar l’espai i el seu entorn. Des d’allí, l’itinerari prossegueix en vehicle –inclòs en el servei oferit– fins a l’inici de la sendera que condueix al jaciment.

Després d’un xicotet recorregut a peu, i seguint les normes dels guies, s’accedeix a l’interior de la cova, on els assistents reben una explicació detallada de la forma de vida, usos i costums dels pobladors que en ella van habitar fa més de 7000 anys.

El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha explicat que aquesta iniciativa “ens ajuda a posar en valor el nostre ric patrimoni arqueològic i mediambiental i, a més, ens permet generar noves oportunitats en l’àmbit rural, evitant el despoblament d’un municipi com Beniarrés amb poc més de mil habitants, ja que des que vam posar en marxa aquesta proposta, al juny de 2021, més de 1350 persones han gaudit d’ella”.

Les persones interessades en aquesta proposta poden reservar la seua entrada o consultar més informació a través de la pàgina web www.marqalicante.com o trucant al telèfon 965 149 000. El Centre d’Interpretació roman obert de 9 a 14 hores i les eixides cap al jaciment són a les 9 i a les 11’30 hores -dissabtes, diumenges i festius-.

La Cova de l’Or és un jaciment arqueològic de referència internacional del Neolític que ha sigut posat en valor com a Museu de Lloc per la Diputació d’Alacant, a través de les àrees d’Arquitectura i de Cultura. Aquest procés, iniciat en 2016, ha contemplat la millora dels accessos i el condicionament de l’exterior de la cavitat per a facilitar les visites. Així mateix, s’han adoptat altres mesures de seguretat i accessibilitat amb la instal·lació d’una passarel·la per a accedir a l’interior.

Advertisements

Send this to a friend