“La comunicació és fonamental, en el món empresarial i en el personal”
Mónica G. Sempere, periodista, ha llançat el seu primer llibre ‘Y eso, ¿cómo se come?
La periodista alcoiana, Mónica G. Sempere ha tret a la llum el seu primer llibre ‘Y eso, ¿cómo se come?’, que està dirigit a professionals de qualsevol àrea de negoci que volen descobrir i potenciar les competències més important per a l’èxit en la vida professional i personal. Aquest treball, com la mateixa autora ens explica “Sorgeix davant l’absència de “coms” en els centres de formació i l’exigència i necessitat de les competències transversals en els professionals en el mercat laboral actual. A principis de l’any passat em va contactar l’equip coordinador de Hyggelink per a proposar-me ser la “xef” de la competència sobre la comunicació. Fa temps que tenia al cap escriure un llibre dedicat precisament al meu àmbit d’actuació, però el vaig posposar per la pandèmia per a prioritzar altres objectius. Sens dubte ho vaig veure com l’oportunitat perfecta per a fer-ho i no postergar-ho més, així que em vaig sumar al projecte amb tota la responsabilitat que comporta i molt agraïda per la confiança depositada en mi”.
Per a fer aquesta guia s’ha utilitzat la gastronomia com a metàfora, com ja es pot veure al mateix títol: “. Els termes culinaris s’adapten al que volíem expressar i recollir en el llibre: receptes, menús, ingredients, mètodes, xefs… És un símil al nostre projecte professional. Quan algú ens explica un concepte, però no sabem de què ens parla o com el podem implementar, és fàcil que ens preguntem: y eso, ¿cómo se come? El llibre té com a objectiu resoldre i exposar els “coms”, no sols quedar-nos amb els “quès”, mostrar les receptes de manera senzilla sobre competències com la comunicació, gestió del temps, desenvolupament personal o resolució de problemes en l’àmbit professional”, aclareix Sempere.
En aquest llibre s’ha comptat amb la col·laboració d’onze experts en aquestes competències i amb experiència dins del seu sector i vocació per l’ensenyament, que provenen de països com Veneçuela, Panamà, Xile, Colòmbia i Espanya. “Malgrat la distància i pertànyer a diferents generacions, hem compartit des del primer moment aquest propòsit amb molta il·lusió i ganes, d’ací el resultat i que hagen sorgit sinergies interessants més enllà del llibre. Ens recolzem, admirem i ajudem sempre que el necessitem en els nostres propis projectes personals i negocis”.
Pot llegir l’article complet en l’edició de El Nostre Ciutat del dissabte 22 de gener de 2022.