Jorge Molina compleix 200 partits en primera

Les estadístiques parlen d’una carrera futbolística de somni: 200 partits en Primera Divisió, dos ascensos a la màxima categoria del futbol espanyol amb Betis i Getafe, gols decisius, partits en competicions europees i ‘pichichi’ de Tercera, Segona B i Segona A, una fita dins del futbol espanyol.

Números al marge, Jorge Molina gaudeix del reconeixement i l’admiració de companys, rivals i fins d’afeccionats, que el van acomiadar com un vertader heroi quan va deixar el Betis en 2016. Però aqueixa carrera que segueix avant amb 37 anys (compleix 38 el 22 d’abril), una cosa poc freqüent en el futbol d’elit, va tindre un pròleg, un principi amb l’Alcoià com a llançadora.

Precisament l’any que acabem d’estrenar, es compleixen vint del seu debut en el primer equip de l’Alcoià. Eren temps convulsos. Només uns dies després d’aquella estrena, el vestuari blanc-i-blau esclatava i feia públic el seu malestar pel retard en el cobrament de les seues mensualitats. S’acabava d’estrenar maig i a la plantilla se’ls devia març i abril.

Aquell Alcoià dirigit per Manuel Carrión es va deixar anar en el tram final de temporada amb l’equip classificat en terra de ningú. El debut de Jorge Molina es va produir en l’últim partit de la temporada a casa contra el filial del Llevant.

Va ser un 7 de maig de 2000 i l’Alcoià aqueix dia va perdre 1-3. Quedava un últim partit, a Onda, que també es va saldar amb derrota (2-0). Va tornar a jugar, ara tota la segona part, després de substituir en el descans a Juli, que aqueix dia va ser titular. L’Alcoià d’aqueixa temporada va acabar onzé i per davant seu van acabar equips com el Santa Pola, Dénia, Burjassot, Borriana i Onda, que va ser el campió.