“Ho estem petant amb Machos Alfa”
L’actriu alcoiana Nazaret Aracil interpreta a Cynthia en l'exitosa sèrie de Netflix
Anys arrere haurien sigut mascles alfa al comandament de les seues relacions, treball i vida, però ara els ha tocat viure l’època de la igualtat, en una societat amb noves regles. Sens dubte, és una magnifica sàtira als moments que vivim en l’actualitat, reflectida en uns singulars madurs.
Natzaret Aracil, actriu alcoiana, tan simpàtica com extravertida, apareix en aquesta sèrie creada pels germans Laura i Albert Caballero. Ella és Cynhtia Galán, germana de Daniela (María Hervás) i cunyada de Pedro Aguilar (Fernando Gil).
La seua aparició a la primera temporada és recurrent, sempre vinculada al paper de la seua germana, “però alguna cosa succeeix” a la tercera -en ple rodatge- que augmente el seu protagonisme. Però abans de centrar-nos en ‘Machos alfa’, molt recomanable, volem saber un poc més de la seua vida.
“La meua mare, Mensi Santonja, va ser molts anys professora de ball i d’alguna manera la vena artística em ve d’ací”, confessa amb un somriure. Vaig començar amb ella, que col·laborava també en la tv d’Alcoi, eixint en alguna publicitat.
No obstant això, la xicoteta Natzaret volia ser pilot d’aviació, encara que el teatre i l’interpretació van anar guanyant terreny, sobretot després d’apuntar-se a l’optativa de Teatre. “Prompte em vaig adonar que volia estar sobre l’escenari, més que mirant als actors”.
Poc després es desplaça a València per a estudiar interpretació a l’Escola de l’Actor i debutar a la seua primera sèrie, ‘Unió musical Da Capo’, al costat del gran Juli Mira, “que va morir recentment i volguera fer-li un homenatge”. A més de Mira, Natzaret sempre es va fixar en altres actors de la nostra ciutat, com Pep Sellés, Juli Cantó o Joan Gadea, i amb tots ells ha coincidit, per exemple, en ‘Desenterrats’, sèrie d’À Punt dirigida per Xavi i Arnau Cortés i rodada íntegrament a Alcoi.
Trasllat a Madrid
Són nombroses les opcions de treball que li van sorgint a Madrid i Natzaret decideix traslladar-se a la capital, on ara se sent extremadament a gust. “També havia tancat Canal 9 i a nivell televisiu no hi havia molt a fer”, recorda.
“Vaig arribar a Madrid sent una actriu valenciana, amb accent i m’ho vaig haver d’anar llevant”, expressa. La seua immediata sèrie va ser, ja a Telecinco, ‘Ángel o demonio’, amb un repartiment molt jove, “cosa que em va anar bé per a conéixer gent i fer les meues primeres amistats”.
De fet, vivia sola “al caos de Madrid”, encara que guarda bons moments d’eixe període, “perquè la meua família sempre m’ha inculcat que siga valenta en aquesta vida, marcant-me reptes constantment”. A més, a la capital ara és molt feliç: ha trobat a l’amor de la seua vida, un psicòleg amb el qual es casarà el pròxim 29 de juny.
‘Machos Alfa’
Orgullosa de la seua participació a ‘Machos alfa’, remarca que “estem entre les deu sèries més vistes del món, l’estem petant!”, doblada a infinitat d’idiomes. “M’han repostejat de nombrosos llocs: l’Argentina, Itàlia, Anglaterra”, encara que confessa que encara no s’ha atrevit a escoltar-se en una altra llengua.
Sí que es congratula de treballar amb dos persones tan talentoses com els germans Laura i Albert Caballero. “Estava gravant ‘Desenterrats’ i vaig rebre un missatge del meu representant, Cèsar Carrera, dient-me que vinguera a Madrid a fer una prova”.
No obstant això, estant en pandèmia, “no tenia la llibertat de desplaçar-me, per les mesures Covid”, així que vaig optar per fer-me un self-tape a la meua casa i amb el meu germà, “perquè eixe càsting havia de ser meu, desitjava treballar amb els germans Caballero, una experiència per a tota la vida”.
Sobre si guanyarà més rellevància en els següents capítols, l’alcoiana ens diu que sí, que apareixerà en set dels deu episodis de la tercera temporada, “perquè succeirà alguna cosa amb la meua germana i ambdues estem molt més presents”.
Una crítica social
Actualment en rodatge de la seua tercera temporada, que va arrancar el passat 11 de març, per a Natzaret ‘Machos alfa’ “és una crítica, des de la comèdia, de tot el que vivim hui dia: al masclisme i al feminisme, perquè estem en un moment que, a vegades, tots estem massa susceptibles”.
“El que té de bo la comèdia és que pots introduir qualsevol tema sense ofendre a ningú”, exposa, abans d’agregar que hauríem de ser un poc conscients que “respectant-nos els uns als altres podríem ser millor persones”.
El bon ambient que s’aprecia en la pantalla, també està a l’equip, “gran mèrit de Laura Caballero, que porta tants anys en aquest sector… és la millor directora de tv al panorama espanyol, sens dubte”. Ningú dirigeix la comèdia com ella, sosté.
Recorda amb especial afecte els dies que va rodar al costat d’Hervás a Eivissa. “Hi ha molt bon rotllo, la gent és molt amable, estan molt pendents de tu i mai he vist algun instant desagradable”, assevera.
Finalment, quant al rodatge sí que reconeix que és estressant: dotze hores al dia i, “malgrat que és un treball que m’apassione, hi ha jornades de sis o set seqüències que acabes un poc col·lapsada”.