Gran acolliment de les visites guiades al campanar de Muro

Más de 100 persones van passar per l'emblemàtica torre

Gran acolliment de les visites guiades al campanar de Muro
Part dels integrants de la Colla. | CAMPANERS DEL COMTAT

Un autèntic èxit. Així és com defineixen des de la Colla de Campaners del Comtat l’edició 2023 de les visites guiades al campanar de la parròquia de Sant Joan Baptista de Muro, una iniciativa que es va dur a terme fa dos caps de setmana coincidint amb la celebració de la Fireta de Sant Antoni.

Les citades visites van començar el dissabte al matí, abans fins i tot d’inaugurar-se la mateixa Fireta, i pràcticament des de primera hora es va registrar un degoteig constant de persones que s’acostaven fins a la porta lateral de l’església amb la finalitat d’ascendir fins a l’alt de la torre.

Gonzalo Alemany i Jorge Ferri, integrants de l’agrupació, s’encarregaven de donar-los la benvinguda mentre que Josep Jordà, Xavi Calvo o Leticia Rodrigo assumien la tasca d’explicar a la sala de campanes les característiques que posseeix aquest emblema icònic de Muro, els aspectes més curiosos o la història de cadascun dels bronzes.

A més, els més xicotets van tindre oportunitat de fer sonar l’antiga campana de l’ermita de Sant Antoni, recuperada l’any passat, i van ser molts els que no van deixar passar l’oportunitat si es fes una foto tenint com a teló de fons les magnífiques vistes del Comtat que es contemplen des de cadascuna de les finestres de l’esmentat campanar.

Cal destacar que les activitats organitzades per la Colla de Campaners del Comtat no van quedar ací i en la vesprada del dissabte la Colla va donar oportunitat al fet que molts visitants veren els repics previs a la missa de la vesprada o els voltejos que van efectuar.

Finalment, el diumenge van seguir els tocs manuals tant al matí, abans de la missa de Sant Antoni, com a la vesprada per a anunciar l’inici de la romeria que va acompanyar a la imatge del sant fins a la seua ermita.

En total, segons la informació facilitada, van ser més de 100 persones les que van conéixer els secrets d’un llenguatge universal que des de finals de 2022 està declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

Advertisements

Send this to a friend