Garriga participa en la Setmana de l’Holocaust
Iniciativa del IES Andreu Sempere per a conscienciar a l'alumnat
Entre el 22 i el 26 de gener, l’IES Andreu Sempere ha celebrat la V Setmana de l’Holocaust i la Deportació, que una vegada més ha inclòs un ampli ventall d’activitats per a conscienciar a l’alumnat sobre els perills dels discursos excloents, racistes i xenòfobs. Les activitats es van iniciar amb la inauguració de l’exposició ‘Estreles sense cel: xiquets en l’Holocaust’, que s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració amb Yad Vashem, Centre Mundial de Commemoració de la Xoà.
Cada any, entorn del 27 de gener, la UNESCO rendeix tribut a la memòria de les víctimes de l’Holocaust i ratifica el seu compromís de lluitar contra l’antisemitisme, el racisme i tota una altra forma d’intolerància que puga conduir a actes violents contra determinats grups humans.
El 27 de gener es commemora l’alliberament en 1945 per les tropes soviètiques del camp de concentració i extermini nazi d’Auschwitz-Birkenau. Eixa data va ser oficialment proclamada, al novembre de 2005, Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust.
El dimarts, Enric Garriga, fill del deportat Marcel·lí Garriga, i membre de l’Amical de Mauthausen, va oferir una xarrada amb el títol ‘Holocaust i deportació. Història, memòria i cinema’ per a l’alumnat de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat. A la vesprada, amb la col·laboració de Fundació Mútua Llevant, va oferir la conferència ‘Jorge Semprún. Buchenwald, Europa i els drets humans’.
Ja ahir divendres, va tindre lloc en el vestíbul de l’institut l’acte de memòria i encesa de ciris en record de les víctimes, comptant amb l’actuació de la banda de 3r ESO, mentre que l’alumnat de primer curs del batxillerat d’Arts llegirà un manifest.
Un any més, IES Andreu Sempere reafirma el seu compromís amb la pau i la memòria com a membre actiu de la Xarxa d’Educació i Memòria, la Xarxa ‘Mai Més’ de Memòria i Prevenció del Feixisme i com a Escola Associada a la UNESCO.